Ayvalık’ta Belediye Başkanıyla Mahalle Muhtarları Buluştu

Ayvalık’ta Belediye Başkanıyla Mahalle Muhtarları Buluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçenin sorunlarını masaya yatırdı.

Önceki gün Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in öncülüğünde, saat 18.00’de Ayvalık Belediyesi’ne ait Çamlık-Kır Gazinosu’nda başlayan toplantıya, 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar, Ali Çetinkaya Mahallesi Muhtarı Halil Gencer, Fethiye Mahallesi Muhtarı Özer Dikduran, Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı İbrahim Bülbün, Hamdibey Mahallesi Muhtarı Öznur Karalı, Hayrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Recai Bayar, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Necdet Uğral, Kazımkarabekir Mahallesi Muhtarı Akın Erin, Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Sermet Güngören, Sakarya Mahallesi Muhtarı İbrahim Kurtay, Sefa-Çamlık Mahallesi Muhtarı Yusuf Artay, Sahilkent Mahallesi Muhtarı Safiye Ayla Erdil, Vehbibey-Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Emin Cansever ve Yenimahalle Muhtarı Beytullah Gündoğan katıldı.

Yaz sezonuyla birlikte kendisini gösteren sivrisinek sorunu başta olmak üzere; ilçe genelindeki mahallelerdeki su kesintileri, çöp, kanalizasyon taşkınları ve benzeri problemlerini anlatan muhtarlar, mahallelerindeki bu sorunların çözümlenmesi için kendilerinin de ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtmeleri dikkat çekti. Balıkesir’in Büyükşehir olması durumunda yaşanılacak sorunlarla ilgili kaygılarını Belediye Başkanı Türközen ile paylaştıkları da gözlenen muhtarların, Büyükşehir statüsüne girildikten sonra muhtarlık sisteminin kaldırılacağına ilişkin spekülasyonlardan oldukça rahatsız oldukları gözlendi.

Toplantıda mahalle muhtarlarının tüm sorularını içtenlikle yanıtlayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, sürekli büyüyen bir ivme içerisindeki ilçenin tüm sorunlarının bir anda çözümlenebilmesinin mümkün olamayacağını vurgulayarak, uçkun haşerelere karşı belediye ekiplerinin yoğun bir ilaçlama çalışması içinde olduğunun altını çizdi. Ancak, kısa bir süre önce yağan yağmurların ilçeye yakın bataklık alanlardaki sivrisinek larvalarına yönelik ilaçlama çalışmalarını olumsuz yönden etkilediğini ve dolayısıyla bu larvaların canlandığının altını çizen Türközen, “Ayvalık Belediyesi olarak uçkun haşerelerle mücadelemizde her gece ortalama 3 araç ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Mesela, diyelim ki şu anda burada 10 bin sivrisinek uçuyorsa, biz her gece bunun 500 binini ilaçlama yöntemiyle öldürüyoruz. Bu savaş kaç gün sonra biter? Normal koşullarda, yeni sivrisinek larvaları türemezse bu savaş 20 günde sona erer” dedi.

Sivrisinekle mücadelede 6 yıl önce kullandıkları etkin ilaçların, Sağlık Bakanlığı tarafından insan sağlığına zarar vermesi nedeniyle yasaklandığını kaydeden Türközen, bakanlığın belirlediği kriterlerdeki ve zorunlu olarak kullandıkları mevcut ilaçlarla sorunun çözümlenmesinin de oldukça zaman alacağından duyduğu kaygıyı dile getirdi. Ayvalık Belediyesi olarak ilçe genelinde çöplerin düzenli olarak toplandığını hatırlatan Türközen, “Günde 2 kez ekiplerimiz mahallelerde ki çöpleri düzenli olarak topluyor. Ancak çöp kamyonunun çöpleri toplamasının hemen akabinde çevredeki vatandaşlar çöplerini; konteynırlara hatta, elleri kirlenmesin diye bu konteynırların kapaklarını açıp, içine atmamak için hemen yanı başına bırakıp gidiyor. Bazı vatandaşlar yasak olmasına rağmen molozlarla çöp konteynırlarını dolduruyor. Bazı esnaflar büyük kartonlar çöp konteynırlarının yanına bırakıp gidiyor. Tabi bunların sonucunda da ortaya çöp öbeklerinden oluşan kötü görüntüler çıkıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın çöp kamyonlarının geçiş saatlerinde çöplerini çıkarmalarını talep ediyoruz. Bunun aksini yapanlara cezai işlemler uygulamaya başladık” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda 350-400 civarında bir personelle belediye hizmetlerini vermeye çalıştığını kaydeden Türközen, “Ancak Torba Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle şu anda 65 işçiyle bu hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Çamlık’tan başlayıp, ilçe merkezi, Cunda, Bizimkent ve ilçe kabristanı ile zeytinlik arazilerin bulunduğu geniş bir bölgede bu hizmetleri kısıtlı personelimizle vermeye çalışıyoruz. Ancak vatandaşlarımız da ellerini taşın altına sokarak bizlere destek vermeleri gerekir. Ama sağ olsunlar destek vermek yerine sadece eleştiriyorlar” dedi.

“İLÇEDEKİ KANALİZASYON VE SU SORUNLARI KÖKÜNDEN ÇÖZÜMLENECEK” İlçedeki su kesintileriyle ilgili olarak, Altınova’da ki su santralinde modern donanımlar kurduklarını ve Altınova’dan gelen ana su hattının yanı sıra polietilen borularla yeni bir hat çektiklerini kaydeden Türközen, geçtiğimiz yıldan bu yana hummalı olarak süren bu çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve bu yüzden de ilçede önümüzdeki aydan itibaren, turizm sezonu nedeniyle nüfusun 35 binden 350 binlere ulaşmasına rağmen su kesintilerinin asgariye ineceğini hatta tamamen sona ereceğini müjdeledi.

Kanalizasyon taşkınlarıyla ilgili ilçenin bazı noktalarda kotların ters olması nedeniyle ciddi sorunlarının bulunduğunu belirten Türközen, “Mesela, en çok eleştirildiğimiz, sahil boyundaki İpek Mobilya’nın bulunduğu bölge ile Tansaş’ın arkasına kadar olan bölge arasında kanalizasyon şebekesinin kotu, yol güzergahında yaklaşık 3 metre düşük. Biz belediye olarak bu sorunu çözebilmek için şu anda Sefa Caddesinde sürdürdüğümüz yeni kanalizasyon hattının yanı sıra, Çamlık’tan gelen ana kanalizasyon hattını mevcut şehir içi şebekeden ayırıp, direkt terfi merkezine geçişini sağlayarak bu kot farkını indirerek, bu sorunu kökünden çözebilmek için yoğun gayretler içindeyiz. Tüm bunların yanı sıra ilçedeki alt yapı sorununu büyük ölçüde çözümleyebileceğine inandığımız Arıtma Tesisimizin ihalesini yaparak, ihaleyi kazanacak firmanın kendi imkanlarıyla inşa edeceği Arıtma ünitesini 1 yıl içinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile