Ayvalik'ta Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Gür Sahaya Indi

Ayvalik'ta Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Gür Sahaya Indi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; 30 Mart’ta yapilacak yerel seçimlerde Cumhur Ittifaki’nin Belediye Baskan adayi Ali Gür seçim çalismalarina basladi.

AK Parti Ayvalik Ilçe Baskanligi binasi önünde coskulu bir kalabaliga seslenen Cumhur Ittifaki Ayvalik Belediye Baskan Adayi Ali Gür önemli mesajlar verdi. Cumhur Ittifaki’nin iki partisi olan AK Parti ve MHP’nin ilçe baskanlari Mustafa Güren ile Hasan Ustali’nin katilarak destek verdigi mini mitingte, Gür’ün konusmasi sik sik kesildi.

Sahneye çiktiginda vatandaslari esi ve çocuklariyla selamlayan Ali Gür yaptigi konusmada, kendisine destek veren; AK Parti Ayvalik Ilçe Baskani Mustafa Güren, Milliyetçi Hareket Partisi Ilçe Baskani Hasan Ustali ile Cumhur Ittifaki’nin üyesi partililer ve vatandaslara tesekkür etti.

Cumhur Ittifaki’nin Ayvalik Belediye Baskan Adayi olmaktan duydugu gururu ifade eden Ali Gür, “Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli’nin takdirleri ile Ayvalik Belediye Baskan adayi olarak buradayim” dedi.

Ayvalik’in belki de dünyanin en güzel kentlerinden biri oldugunu vurgulayan Gür, “Ayvalik’ta yasayan biri olarak kendimi her zaman sansli hissettim. Ancak Ayvalik’in çözmemiz gereken büyük sorunlari oldugunu da biliyorum.

Peki, neden aday oldum. Artik Ayvalik’ta degisim zamaninin geldigine inandigim için aday oldum.

Ayvalik’in dogasini, tarihini, mimarisini korumak için aday oldum. Sadece bizlerin degil, kentimizde yasayan tüm canlilarin haklarini korumak için aday oldum. Kenti tüm paydaslariyla, isbirligi içinde yönetmek için aday oldum. Sadece çalisanlarin maaslarini ödemek, yollari süpürmek ve çöpleri toplamak için aday olmadim. Bu vizyon degildir, bunu degistirmek için aday oldum. Birçok belediye baskanimiz geldi. Hepsi bir seyler yapmaya çalisti, hepsine emeklerinden dolayi tesekkür ederim. Ancak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda çok farkli bir belediyecilik anlayisina sahip olmamiz gerekir. Bunu yapmak için aday oldum” dedi.

“Acilen kentsel dönüsümü baslatacagiz”

Ayvalik’in en önemli sorunlarini siralayan Ali Gür, “Sizlerin de bildigi gibi altyapi ve kanalizasyon sorunlarimiz var. Bu konudaki sikintilarin acilen çözülmesi lazim. Yollarimiz ve kaldirimlarimiz çok kötü. Yol medeniyettir. Turizm kentine yakisir yollarimiz olmali. Hepsini yapacagiz. 3 bin 800 tane kayitli balikçimiz var ama bir barinagimiz bile yok. Her firtinada büyük zarar görüyorlar. Bunu artik çözmemiz gerekiyor. Ancak buna Ayvalik Belediye’mizin gücü yetmez. Bu sorunu bakanliklarimizla acilen çözecegiz. Ayvalik’taki gençlerimiz spora çok yatkin ama dogru düzgün bir tane spor salonumuz yok. Bir kapali yüzme havuzumuz yok. Altinova’ya, Küçükköy’e ve Armutçuk’a olmak üzere spor kompleksleri yapacagiz. Halkin rahatça nefes alabildigi, gezip dolasabildigi park ve bahçelere ihtiyacimiz var. Kentimizin her bölgesinde yeni parklar ve yasam alanlari yapacagiz. Ayvalik’imizin nüfusu kisin 80 bin, yazin ise 500 bin kisiye çikiyor. Günlük dolasim ise bir milyona çikiyor. Otoparklarimiz yetmiyor, trafik bu yükü kaldirmiyor. O yüzden kentimizin girislerine büyük otoparklar yapacagiz. Daha çok yürünen bir kent haline getirecegiz. Ayvalik bildiginiz gibi deprem kusaginda yer aliyor. Armutçuk, Sarimsakli ve Altinova’da 80’li yillardan kalma birçok binamiz var. Onlar o günkü insaat kalitesi ile yapilmis. Allah korusun olabilecek bir depremde çok büyük can ve mal kayiplarina sebep olabilir. Acilen kentsel dönüsümü baslatacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sokak hayvanlarini önemsiyorum”

Ayvalik’ta her canlinin daha iyi sartlarda yasamayi hak ettigini savunan Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Ali Gür, “Sokak hayvanlarimizin bakimini ve yasam hakkini önemsiyorum. Kentin disina acilen yeni bir barinak yapacagiz. Turizm en büyük degerimiz, kis turizmini gelistirmemiz gerekiyor. Kültür, gastronomi, su alti ve su üstü sporlariyla kisin da kentimizi canlandiracagiz. Turizmi bu sekilde 12 aya çikarabiliriz. Tüm projelerimiz hazir. Hiç zaman kaybetmeden ise baslayacagiz” diye konustu.

“Daha güzel yasanabilir Ayvalik için söz verdi”

Konusmasinda Ayvalik Belediyesi çalisanlarina seslenen Ali Gür, “Hangi partiden olursaniz olun, hangi siyasi görüse sahip olursaniz olun benim için önemli degil. Hakkiyla çalisan, isini dogru yapanin basimin üstünde yeri var. Kendi isyerlerimde çalisanlarimizla her zaman bu adaleti saglamisimdir. Tüm Ayvaliklilara buradan seslenmek istiyorum. Ben Ali Gür Baris için, huzur için buradayim. Ayristirmak için degil, birlestirmek için adayim. Adaylik sürecimde, siz Ayvaliklilardan gelen ilgi ve sahsima gösterdiginiz sevgi, benim Ayvalik’a hizmet etmek için duydugum istek ve heyecani kat be kat artiriyor. Ayvalik’in umudu oldugumu hissettiren yakin ilginiz için hepinize çok tesekkür ederim. Göreve geldigim takdirde daha güzel yasanabilir Ayvalik için size söz veriyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile