Ayvalık'ta Mezbahaya Hijyen Karkas

Ayvalık'ta Mezbahaya Hijyen Karkas

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Mezbahasındaki karkasların filelenmeye başladığı öğrenildi.

Mezbahada kesim işleminin ardından, etlerin parçalanması için asıldıkları yürüyen raylı çengel sisteminin hijyen ve daha modern koşullara getirilmesi işleminin Edremit Körfezinde bir ilk olduğu kaydedilirken, Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan yeni çalışma kapsamında, mezbahada kesilen etlerin satış reyonlarına sevki sırasındaki görünümlerin çocukların psikolojilerini bozmaması için ise filelenmeye başladığı vurgulanıyor.

Ayvalık Mezbahası’nda adeta yeni bir çığır açacak yenilikle ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, toplum sağlığı konusunda hassas davrandıklarının altını çizerek, “Modern kesim yerleri ve sağlıklı ortamda, uygun şekilde kesilen ve hazırlanan karkasların satış yerlerine ulaştırılması sırasında hoş olmayan görüntüler sergileniyordu. Karkaslar taşınırken akan kanların oluşturduğu kirlilik, sinek, toz ve diğer kötü koşullara açık halde olması gibi hijyen ve sağlık açısından uygun olmayan görüntüler yanında özellikle çocukların psikolojisi bakımından bir çok olumsuzluklar yaşanması kaçınılmazdı. Başlattığımız bu uygulama ile mezbahadan çıkmadan tüm karkaslar özel dokunmuş bir bez ile mantolanarak kapalı araçlarla satış yerlerine ulaştırılıyor. Araçlara yüklemeler ve boşaltmalar sırasında ise modern ve hijyen şekilde taşınıyor” dedi.

MEZBAHADA ETLER VETERİNER KONTROLÜNDE
Et ürünlerinin beslenmede önemli bir yere sahip olduğunu ve Ayvalıklıların tükettiği etle ilgili hiçbir Şüphe duymaması için belediye olarak tüm görev ve sorumluluklarını titizlikle yerine getirdiklerini vurgulayan Türközen, mezbahadaki tüm kesimlerin Veteriner Seher Tuna kontrolünde gerçekleştirildiği, her aşamanın standartlar ve gıda kontrolüne uygun olarak yapıldığını kaydetti.

Türközen, "Ayvalıklılar canlı hayvanların, mezbahamızda kesiminden satış yerlerine gidinceye kadar uygun koşullarda hazırlandığını bilerek, gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Aynı şekilde satış yerlerinde de uygun koşullara sahip olduklarını bizzat denetlemeliler" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile