Ayvalık’ta Modern Kurban Pazarı Açıldı

Ayvalık’ta Modern Kurban Pazarı Açıldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan kurban pazarı hizmete açıldı.


Ayvalık Belediyesi'nin kurbanlık satıcıları için elektrik, su diğer ihtiyaçlarını görebilmesi için söz konusu alt yapı çalışmalarını tamamladığı kurban pazarında bu yıl kurbanlık kuzuların 750 liradan başlayıp, kilosuna göre bin 500 liraya kadar satışa sunulduğu öğrenildi. Pazarda kurbanlık danaların ise, 4 bin liradan başlayıp, kilosuna göre 10 bin liraya ulaşan fiyatlarla alıcı bulması bekleniyor.

Ayvalık'ta kurulan pazarda Kurban Bayramı'nı bekleyen satıcılar ise, belirledikleri kurbanlık kuzu ve dana fiyatlarının makul olduğunu ve fiyatların geçtiğimiz yıl ile hemen hemen aynı oranda olduğuna işaret ediyor. Hayvan yetiştiricilerinden Mustafa Yatkın, ülke genelinde et fiyatlarının tavana vurmasına rağmen Ayvalık’taki kurban pazarında küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarının son derece makul bir seviyede olduğuna işaret etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle hayvan hırsızlıklarının da artış ivmesi çizdiğini hatırlatan Mustafa Yatkın, “Her yıl hayvan hırsızlıkları tek tük de olsa Ayvalık’ta da görülmektedir. Bu anlamda İlçe Jandarma Komutanlığı'nın Ayvalık’ın kırsal bölgelerinde yapmış olduğu vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarıyla, aldığı önlemler takdire şayandır. Ama tabi hepsinden önemlisi de hayvan üreticileriyle, kurbanlık alanların da hayvanlarına sahip çıkmasıdır” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile