Ayvalık’ta Sessiz Sakin Tıp Bayramı

Ayvalık’ta Sessiz Sakin Tıp Bayramı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 14 Mart Tıp Bayramı Toplum Sağlık Merkezi öncülüğünde yapılan bir etkinlikle sessiz sakin kutlandı.

Önceki gün Ayvalık Cumhuriyet Meydanında İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Fitnat Özgüç öncülüğünde bir araya gelen ilçe genelinde faaliyet gösteren doktor, hemşire ve sağlık sektörü çalışanlarından yaklaşık 30 kişilik bir gurup, meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Uçmaz ile Aile Hekimlerinin de hazır bulunduğu törende, sağlıkçılar saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını birlikte söyledi.

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Ayvalık Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Fitnat Özgüç, akıl, ruh ve beden sağlığının her bireyin en değerli hazinesi olduğunu vurgulayarak, bu yüzden de insanlığın var oluşuyla birlikte ortaya çıkan hekimlik mesleğine büyük önem vermiş olduğunu kaydetti.

Hekim olmanın heyecan verici duyguları taşımakla birlikte bazı güçlükleri de beraberinde getirdiğinin altını çizen Özgüç, “Hekimin işi dertleriyle ve acılarıyla kendisinden şifa ve ilgi bekleyen hasta ve hasta yakınlarıdır. Tatilini, eğlencesini ve uykusunu bölerek, çocuğunu eşini evinde bırakarak hastasına yardıma koşacağı günler hekimin yaşamının bir parçasıdır. Bu nedenle hekim hoşgörülü olmayı öğrenmek zorundadır. Mesleğimiz maddiyatla ölçülemeyecek kutsal bir emek gerektirmektedir. İyi eğitim almış, modern tıbbın tüm imkânlarını kullanabilen, ürettiği hizmetten memnun olan hekimler sağlıklı toplumun oluşumuna büyük katkı sağlamışlar ve sağlayacaklardır” dedi.

SAĞLIKÇI ARKADAŞLARININ ANLAMLI GÜNÜNÜ KUTLADI

Dr. Fitnat Özgüç konuşmasında, bir hekim olarak, büyük önder Atatürk 'ün, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz ' sözüyle onurlandırdığı hekimlerin bu anlamlı gününü paylaşmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu kaydederek, “Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için her koşulda fedakârca çalışan sağlık alanında değerli katkılarda bulunan hekimlerimizin ve onlarla birlikte bir ekip anlayışı ile görev yapan tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutluyor ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile