Ayvalik'ta Teferic Coskusu Zirveye Tasindi

Ayvalik'ta Teferic Coskusu Zirveye Tasindi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Bosnak kökenli vatandaslarin bahar bayrami olarak niteledigi Teferic Senlikleri renkli görüntüleri beraberinde getirdi.



Ayvalik Belediyesi tarafindan düzenlenen senlik programi çerçevesinde, ilçenin en büyük mahallelerinden Küçükköy’de yasayan sanat tarihçisi Dr. Berrin Akin, “Belleklerimizde Küçükköy” söylesiyle Teferic’in anayurdunda bir bahar yagmuru altinda izleyicilere adeta tarihe bir yolculuk yaptirdi. Senliklerin ikinci gününde; Ayvalik’in önemli gurmelerinden Izzet Durko, Balkan kültürünün en özel damak lezzetlerini Küçükköy Meydani’nda tanitarak, yaptigi yemekleri Belediye Baskani Mesut Ergin, Belediye Meclis Üyeleri Tülay Çankaya ve Hüseyin Ergin’in yani sira etkinliklere katilanlarin begenisine sundu. Izzet Durko’yu gerçeklestirdigi workshop sirasinda Balkan kültürünü günümüzde de yasatmaya çalisan babasi Recep Durko da yalniz birakmadi.

Ikinci etkinlikleri Balkan müziginin sevilen sanatçisi Suzan Kardes’in verdigi konserle tamamlandi.

Sempatik tavirlari ve birbirinden güzel Rumeli türküleriyle izleyicilerin adeta kulaklarinin pasini silen Suzan Kardes’e konser sonunda Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin bir buket çiçek sunarak tesekkür etti.

Küçükköy Teferic Senlikleri 3 gün mahalle ve sokak aralarinda sokak sanatçilari tarafindan gün boyunca verilen mini konserler, sanat atölyeleri faaliyetleri, workshoplar, film ve tiyatro gösterimleriyle sürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile