Ayvalıklı AK Kadınlar 8 Mart Eğlencesinde Coştu

Ayvalıklı AK Kadınlar 8 Mart Eğlencesinde Coştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen gecede coşku zirveye çıktı.

Önceki akşam, Çınar Düğün Salonu 'nda düzenlenen eğlenceli gecede, AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Mutlu Aydemir 'in yanı sıra partinin il genelindeki birçok ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Kolları teşkilatlarının başkan ve temsilcilerinin yanı sıra yaklaşık bin kadın hazır bulundu. Ayvalık AK Parti Kadın Kolları yöneticilerinden Ebru Yapıcıer 'in açılış konuşmasının yanı sıra kadınların ülke genelindeki sosyo-ekonomik koşullarını anlatan şiiri okumasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı 'nın düğün salonunu dolduran yüzlerce kadın tarafından bir ağızdan söylendi.

Gecede konuşan Ak Parti Ayvalık Kadın Kolları Başkanı Sema Özcan, 8 Mat Kadınlar Gününün, dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini yerine getirdikleri çok özel bir gün olduğunu vurguladı.

Özcan yaptığı konuşmada, 8 Mart 'ın tarihçesini kısaca anlatarak, kadınlar ve erkeklerin fiziksel olarak eşit olmamalarının, hak olarak da eşit haklara sahip olmamaları anlamına gelmediğinin altını çizdi. Kadının her şeyden önce insan olduğunu kaydeden Özcan, “Kadınlar geçmişte, çoğu toplumlarda ikinci sınıf vatandaş olarak görülmüştür. En ağır işlerde çalıştırılmış, bir eşya gibi alınıp satılmış, baskı altında tutularak, çoğu zaman şiddete maruz kalmıştır. Ne yazık ki, kadınlar halen daha eğitim ve diğer toplumsal hizmetlere erişmekte güçlüklerle karşılaşıyorlar. Günümüzde kadın, hem işine gitmiş, hem de eve gelince çocuğuna bakıp, ilgilenmiştir. Hem anne, hem de iş kadını rolünü üstlenmiştir. Bütün sorumlulukların altında kadınlarımız girmek zorunda kalmıştır. Kurtuluş Savaşında, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar gibi bir çok kahraman Türk kadını, cephelerde savaşmış, bağımsızlık savaşının kazanılmasında önemli rol oynamıştır. Kadınların haklarını engellemek demek, o toplumu bitirmek demektir. Kadınsız bir toplum çorak bir toprağa benzer. O halde, eğitim her kadının doğal hakkı olmalıdır. Çünkü toplumun yapıtaşı olan aileden başlayarak, sağlıklı bireyler yetiştirmek onların elindedir. Eğer kadın bilgisiz ve cahil kalmışsa, okuma hakkından yoksun bırakılmışsa, ondan sağlıklı bireyler yetiştirmesi beklenmez. Atatürk 'de bunu çok iyi bildiği için; Türk kadını sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde ve çalışma hayatında kadınların erkeklerle eşit haklara birçok ülkeden önce sahip olmuştur. Atatürk 'ün dediği gibi, 'Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin” diye konuştu.

“ULUDERE 'YE GİDEN EMİNE ERDOĞAN BİR ANNEYDİ”
Özcan 'ın ardından kürsüye gelen AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Mutlu Aydemir ise, kadının toplumun temel taşı ve omurgası olduğunu kaydederek, “Kadın; Bazen anne, bazen eş ya da sevgili; hangi rolde olursa olsun hayata değer katan, anlam veren bir bütünün öbür yarısıdır. Hassaslığı ve merhameti ile girdiği ortamların griden pembeye çeviren sanki sihirli bir dokunuştur kadın. 8 Mart Kadınlar Günü senede bir güne sığdırılan aslında 365 gün duyarlılık bekleyen kadınlarımız için özel bir gündür. Bu günler kadın sorunlarını dile getirmemiz gereken, bu sorunlara kamuoyu oluşturabileceğimiz günlerdir aynı zamanda. Artık televizyonlarda şiddet haberleri görmek istemiyoruz. Emine Erdoğan 'ın Uludere ziyaretini televizyonlarda izledik. Hepimiz başka bir gözlük takıp anne gözüyle baktık Uludere 'ye. Çünkü Uludere 'ye giden bir anneydi, hassastı. Ağladı, anladı ve ortak bir ses yankılandı. Artık analar ağlamasın, canı yanmasın, incitilmesin. Çünkü Anadolu topraklarında yaşayan her anne özeldir. Bu yüzden de hepimiz yılın annesiyiz” diye konuştu.

AK PARTİ 'DEN ENGELLİ KADINLARA TEKERLEKLİ SANDALYE

Konuşmaların ardından, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyesi Hatice Er ve Dilek Soysal adlı engelli bayanlara AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından 2 adet tekerlekli sandalye armağan edildi.

Derneğin Altınova Şube Başkanı Güler Çapraz, AK Parti 'ye engellilere vermiş olduğu hizmet ve desteklerden dolayı teşekkür ederek, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca 'ya derneğin engelli üyeleri tarafından yapılmış çini bir tabak armağan ederek şükran belgesi verdi. Ayvalık AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen gecede; Yılın Annesi olarak belirlenen Birgül Kütahya ve Yılın Anneannesi seçilen Şengül Özbir 'e çeşitli armağanların verilmesinin ardından düğün salonunu dolduran kadınlar, Piyanist Murat Madran 'ın birbirinden hareketli şarkılarıyla pistte gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile