Azerbaycan'da Otomobil Yarışları heyecanı
Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun düzenlediği GT serisinin 6. yarışı Azerbaycan'da başladı.
"Baku World Challenge" organizasyonu altında Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı'ın desteği ve bir firmanın sponsorluğunda başkent Bakü'de düzenlenen yarış için kentin sokak ve caddeleri pist haline getirildi.
Bakü'nün Hazar Denizi sahilindeki önemli sokakları ve Azerbaycan'ın yeni simgelerinden Bayrak Meydanı etrafında güvenlik bariyerleri ile çevrili 4 bin 380 kilometrelik parkurda, FIA GT serisinin dışında 1970'li ve 80'li yıllara ait 15 tarihi Formula 1 aracı da gösteri yarışı düzenledi.
Hız tutkunu Bakülülerin ilgiyle izlediği yarışlarda kaza da yaşandı. Hız gösterisi yapan iki aracın birbiri ile çarpışması sonucu otomobillerdan biri, bariyerlere çarparak alev aldı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahale ederek söndürdüğü aracın pilotu, kazadan yara almadan kurtuldu.



















