Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Resad Memmedov'dan RTÜK'e Ziyaret

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Resad Memmedov'dan RTÜK'e Ziyaret

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Resad Memmedov’dan RTÜK Baskani Ebubekir Sahin’i ziyaret etti.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Memmedov ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Azerbaycan arasindaki iliskileri degerlendirmek ve yayincilik alanindaki son gelismeleri degerlendirmek üzere RTÜK Baskani Ebubekir Sahin’i ziyaret etti. Görüsmeye, Büyükelçi Memmedov’un yani sira Azerbaycan Büyükelçiliginden Müstesar Eldar Aliyev ve Baskatip Aygün Gojayeva katildi.

Baskan Sahin’e ise Üst Kurul Baskan Yardimcisi Deniz Güler ve Uluslararasi Iliskiler Dairesi Baskan’i V. Osman Arvas da eslik etti.

Sicak ve samimi bir ortamda gerçeklesen görüsmede Büyükelçi Memmedov Türkiye Azerbaycan iliskilerinin tüm dünyaya örnek teskil ettigini ve özellikle Türk dünyasi devletleri tarafindan dikkatle ve takdirle karsilandigini belirtti.

Bu cografyadaki en önemli iki devletin aslinda tek bir millet olduguna deginen Büyükelçi, gençlerin ve çocuklarin da bu bilinçle yetistirilmesinin hayati önem tasidigini vurguladi. Baskan Ebubekir Sahin, Azerbaycan’in Türk milletinin gönlünde vazgeçilmez bir sevgiye sahip oldugunu ve bu dost ve kardes ülkeyi Türkiye’den ayirt etmenin mümkün olmadigini belirterek iki ülke arasindaki bu iliskilerin titizlikle korunmasinin ve güçlendirilmesinin tüm cografyaya çok büyük katkilarinin olacagini söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Görsel Isitsel Konseyi (ARAS) Baskani Ismet Sattarov ile de çok iyi ikili iliskiler yürütüldügünü belirten Baskan Sahin, sonbaharda RTÜK öncülügünde ve TDT çatisi altinda kurulmasi planlanan Türk Devletleri Teskilati Düzenleyici Otoriteler Forumu olan T-BRAF ile ilgili Baskan Sattarov’la sürekli irtibat halinde olduklarini belirtti.

Iki kardes ülke arasindaki iliskilere özellikle Türk yapimi tarihi filmlerin de olumlu katki sagladigi ve bu filmlerin desteklenmesinin gerektigi görüsmede sikça hatirlatildi.

Görüsme karsilikli hediye takdiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile