Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Açiklamasi '(Ermenistan'la) Baris Anlasmasi Için Hazirliklar Yapilmalidir'

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Daglik Karabag sorununun çözüldügünü belirterek, "Ermenistan bunu kabul etmeli ve sinirlari belirlemek için bizimle birlikte çalismalidir. Sinir hattinin belirlenmesi konusunda bir çalisma grubu olusturulmalidir. Baris anlasmasi için hazirliklar yapilmalidir." dedi.

Aliyev, 26 Haziran Azerbaycan Silahli Kuvvetler Günü dolayisiyla ordunun komuta kademesi ve üst düzey subaylarla bir araya geldi.

Askerleri, Azerbaycan ordusunun kurulusunun 103. yil dönümü dolayisiyla kutlayan Aliyev, konusmasinda, Karabag savasina giden süreçten, 30 yillik isgale son verilerek topraklarin özgürlügüne kavusturulmasindan bahsetti.

Aliyev, Azerbaycan ordusunu güçlendirmeye devam edeceklerini bildirerek, Ermenistan'in ise düsmanca politikalarindan vazgeçmezse, sadece askeri gücünü, yikilan ve yok edilen ordusunu degil, ekonomik faaliyetlerini de geri kazanamayacagini kaydetti.

Ermenistan'in kalkinmasinin tek yolunun komsulariyla normal iliskiler kurmak ve toprak iddialarindan vazgeçmekten geçtiginin vurgulayan Aliyev, "Daglik Karabag kelimesini hiç kullanmamalilar. Daglik Karabag diye bir idari birim olmadigi için Daglik Karabag sorunu diye bir kavram da yoktur. Bunu defalarca söyledim ve tekrar söylemek istiyorum ki Daglik Karabag sorunu çözülmüstür. Ermenistan bunu kabul etmeli ve sinirlari belirlemek için bizimle birlikte çalismalidir. Sinir hattinin belirlenmesi konusunda bir çalisma grubu olusturulmalidir. Baris anlasmasi için hazirliklar yapilmalidir." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile