Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Açiklamasi 'Türkiye'nin Siyasi Ve Manevi Destegi Savasin Son Günlerine Kadar Devam Etti'

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Açiklamasi 'Türkiye'nin Siyasi Ve Manevi Destegi Savasin Son Günlerine Kadar Devam Etti'

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile düzenledigi ortak basin toplantisinda, “Karabag Savasi’nin ilk anlarindan itibaren aziz kardesim, Recep Tayyip Erdogan, Türkiye’nin Azerbaycan’in yanina oldugunu söyledi. Bu siyasi ve manevi destek savasin son günlerine kadar devam etti” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Cebrayil’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile gerçeklestirdigi bas basa görüsmenin ardindan düzenlenen ortak basin toplantisinda konustu.

Zengilan’in isgalden kurtarilmasinin ikinci yildönümü oldugunu belirten Cumhurbaskani Aliyev, “Böyle bir günde Türkiye Cumhurbaskani’nin Zengilan ve Cebrayil’da olmasi özel önem tasiyor. Karabag Savasi’nin ilk anlarindan itibaren aziz kardesim, Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan’a olan destegini ifade etti ve Azerbaycan’in yalniz olmadigini, Türkiye’nin Azerbaycan’in yanina oldugunu söyledi.

Bu siyasi ve manevi destek savasin son günlerine kadar devam etti. Bu bize ilave güç verdi ve bazi ilave güçleri önlüyordu” dedi.

Türkiye Azerbaycan birliginin bir daha zafer kazandigini belirten Aliyev, “Biz restore edilen Karabag’da yine Türkiye-Azerbaycan birligini görüyoruz. Bölgede toplam uzunlugu 50 kilometreden fazla 33 tünel, toplam uzunlugu 12 kilometreden fazla 84 köprü insa ediliyor. Bunlar ancak ilk etapta görülen ve görülecek islerdir. Karabag ve Dogu Zengezur’u tam imar için daha büyük isler görülecektir" ifadelerini kullandi.

“Türkiye ve Azerbaycan birligi bölgede baris ve istikrar faktörüdür”

Türkiye ile Azerbaycan’in birliginin önemine deginen Aliyev, “Türkiye gibi bir ülkenin bizim kardesimiz olmasi bizim için büyük mutluluktur. Ikinzi Karabag Savasi’nda ve savas sonrasinda bu birligi daha da güçlendirdik. Geçen yil Susa Beyannamesini imzaladik ve Türkiye ile Azerbaycan resmen müttefik oldu. Bu bölge ve dünya için ciddi mesajdir. Türkiye ve Azerbaycan birligi bölgede ciddi bir faktördür. Baris ve istikrar faktörüdür. Birileri yine bize karsi adaletsizlik yapmak istese bu faktörü (Türkiye ile Azerbaycan’in müttefikligi) ciddi sekilde göz önünde bulundurmalidir” dedi.



“Türkiye, dünya çapinda güç merkezine dönüsmüstür”

Cumhurbaskani Erdogan’in liderligi sayesinde Türkiye’nin son yillarda büyük ve basarili yol kat ettigini ifade eden Aliyev, “Türkiye, dünya çapinda güç merkezine dönüsmüstür. Türkiye’deki istikrar, kalkinma ve gelisim göz önündedir. Dünyanin birçok ülkesinde krizler yasaniyor. Ülkeler yönetilemez duruma düsüyor. Ekonomik zorluklar insanlarin hakli itirazlarina neden oluyor. Türkiye ise güvenle ilerliyor, dev projeler gerçeklestiriyor. Bölgede söz sahibidir. Dünyada önemli güç merkezidir. Herkes bilmelidir ki bu basarilar Recep Tayyip Erdogan sayesindedir" dedi.

Erdogan’in Azerbaycan’da çok sevildigini ve büyük saygi gördügünü belirten Aliyev, "Her yerde Türkiye ve Azerbaycan bayraklari beraber dalgalanmaktadir. Bunlar kalpten gelen duygular ve ecdatlarimizdan kalan miras ve günümüzün talebidir. Bundan sonra bölgedeki süreçler Türkiye ve Azerbaycan’in aktif katilimi ve izniyle yürütülecektir. Is birligimiz bölgesel çerçeveden çikarak küresel çerçeveye yükselmistir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile