Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi tarafından bastırılan Kur'an-ı Kerim, görme engelli kurum ve derneklerinin, çeşitli bakanlık ve kuruluşların, dini toplulukların ve milletvekillerinin katıldığı bir etkinlikle kamuoyuna duyuruldu.
Komite Başkanı Mübariz Gurbanlı, Kur'an-ı Kerim'in Türkiye, İran ve Arap ülkelerinde Braille alfabesiyle basıldığını, Azerbaycan'da ise ilk kez hazırlandığını belirtti.
Amaçlarının görme engelli vatandaşların da Kur'an-ı Kerim'i Azerbaycan Türkçesiyle okumalarını sağlamak olduğunu ifade eden Gurbanlı, ilerleyen dönemlerde Braille alfabesiyle başka dini kitaplar da bastıracaklarını kaydetti.
Gurbanlı, kitapların görme engelli kurum ve derneklerine ve ilgili kütüphanelere ücretsiz olarak gönderileceğini bildirdi.
Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, Braille alfabesiyle kitap hazırlamanın çok zahmetli bir iş olduğunu, Türkiye'de de son 20-25 yılda bu işlerin yapıldığını söyledi.
Komitenin çok hayırlı bir işe vesile olduğunu vurgulayan Güneş, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Azerbaycan Görme Engelliler Cemiyeti Başkanı Semyar Abdullayev, ülkede yaklaşık 50 bin görme engelli vatandaş bulunduğunu ve onlarla ilgili çeşitli projelerin gerçekleştirildiğini ifade etti.
Görme engelli vatandaşlar içerisinde mütedeyyin insanların da bulunduğunu hatırlatan Abdullayev, Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim'in bu insanlara çifte bayram yaşatacağını kaydetti.
Prof. Dr. Ziya Bünyadov ve Prof. Dr. Vasim Memmedeliyev'in yıllar önce yayımladığı Kur'an mealinden hazırlanan Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim, 7 ciltten oluşuyor.
Azerbaycan'da Görme Engelliler İçin Kur'an Meali Basıldı
Azerbaycan'da, görme engelliler için Braille alfabesiyle hazırlanmış Kur'an-ı Kerim meali basıldı.