Azerbaycan'da Nevruz Coşku İle Başladı

Azerbaycan'da Nevruz Bayramı renkli görüntülerle kutlanıyor.

Başkent Bakü'deki kutlamaların merkezi Hazar Denizi sahilindeki parkı oldu. Etkinliklere Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı.

Tören alanına gelen Aliyev’e Nevruz geleneği olan içinde çerez ve yiyeceklerin bulunduğu tepsi sunuldu. Azeri lider Aliyev, daha sonra Nevruz ateşini tutuşturarak, törenin resmi bölümünün yapılacağı alana geçti.
Aliyev burada yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkının milli ve manevi değerlerine her zaman sadık olduğunu söyledi.

İlham Aliyev konuşmasında Azerbaycan’ın gelenek ve göreneklerini yaşatacaklarının altını çizdi.
Bayram etkinlikleri çerçevesinde milli kıyafet giymiş dansçıların, yerel müzikler eşliğinde yaptıkları folklor gösterileri izleyenleri coşturdu. Törene katılanlar çeşitli grupların sahil parkı boyunca sergiledikleri stantları gezme imkânı buldu. Stantlarda Azerbaycan'ın milli kültürünü yansıtan el sanatları, folklor oyunları, heykeller ve resimler sergilendi. ALİYEV YUMURTADA TOKUŞTURDU BİLEK GÜREŞİ TUTTU
Nevruz kutlamalarının vazgeçilmez karakterleri Kel ve Köse ile de şakalaşmayı ihmal etmeyen Aliyev, onlarla yumurta tokuşturdu. Azerbaycan bilek güreşçileri için hazırlanan standı da ziyaret eden Aliyev, bir sporcu ile bilek güreşi tuttu. Program, senfoni orkestrasının halka açık konseri ile son buldu.
Azerbaycan'da Nevruz Bayramı ile ilgili etkinlikler, bu hafta sonuna kadar devam edecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile