Azerbaycan'daki Türk Vatandaslari Için Oy Verme Islemi Devam Ediyor

Azerbaycan’da 14 Mayis’ta Türkiye’de yapilacak Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy verme islemi devam ediyor.

Azerbaycan’da yasayan Türk vatandaslari için Türkiye’de 14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskanligi ve Genel Seçimler için oy verme islemleri Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi, Nahçivan ve Gence Baskonsolosluklarinda kurulan toplam 15 sandikta devam ediyor. Azerbaycan’da 5 Mayis’ta baslayan ve bugün 21.00’da sona erecek oy kullanma islemlerine katilan Türk vatandaslarinin sayisinda önceki seçimlere kiyasla artis yasandi. 11 binden fazla kayitli seçmenin bulundugu Azerbaycan’da su ana kadar oy veren Türk vatandaslarinin sayisi ise 5 bin olarak açiklandi.

Oyunu vermek için seçim merkezine gelen Emre Gün, “Vatana, millete hayirli olsun. Iyi olan kazansin” dedi.

Seçimlerin Türkiye’ye hayirli olmasini dileyen Izzettin Taçyildiz, “Baska söyleyecek bir sey yok. Zaten hayri da gelecek insallah” diye konustu.

Türk halkina seçim sonrasinda huzur ve refah dileyen Halil Kirbali, “14 yildir Azerbaycan’dayiz. Ayni zamanda baska ülkelerde de is yapiyoruz. Seçim bu ülkede bize nasip oldu. Insallah her sey güzel, huzurlu ve mutlu olur” dedi.

Oyunu kullanan Nurlana Gül, “Ülkemiz için, vatanimiz için en hayirlisi ne ise o olsun insallah. Öyle umuyoruz. Insallah iyi sonuçlar bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Azerbaycan’da 11 bin 43 kayitli seçmen bulunuyor

Azerbaycan’da Bakü Büyükelçiliginde 7 bin 417, Gence Baskonsoloslugunda 2 bin 277, Nahçivan Baskonsoloslugunda bin 349 olmak üzere toplam 11 bin 43 kayitli seçmen bulunuyor. Azerbaycan’da 5 Mayis’ta baslayan oy kullanma islemi bugün yerel saatle 21.00’da sona erecek. Azerbaycan’da, oy kullanma islemi tamamlandiktan sonra oy pusulalari mühürlü odada koruma altina alinacak ve 8 Mayis’ta da Türkiye’ye gönderilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile