Azerbaycan’daki Türk ve Azeri İşadamlarından Arakan'a Yardım Eli

Azerbaycan’daki Türk işadamlarından Myanmar’ın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yardım eli uzanıyor.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği, Arakan bölgesinde katliam ve saldırılara maruz kalan ve mülteci konumuna düşen Müslümanlar için pazar günü yardım kampanyası başlatıyor.

Yapılacak yardım kampanyası hakkında bilgi veren Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, ”Myanmar'ın (Burma) Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar büyük baskılara maruz kalmakta. Bu insanlar evlerini terk ederek çok zor şartlarda yaşamaktadır. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun böyle durumlara kayıtsız kalmamakta, yardım elini uzatmaktadır. Daha önce Pakistan depreminde evsiz kalan insanların yardımına koştuk. Bugün Somali varsa bu Türkiye sayesinde. Her zaman Somali’ye yardım ediyoruz. Somali devleti, varlığını Türkiye’ye borçlu. Sayın Başbakanımızın başlattığı bir kampanya var. Büyükelçilik olarak biz de bu kampanyaya katılmak istedik" dedi.

Azerbaycan'daki ATİB ve TÜSİAB derneklerine de kampanyaya katılmaları için gerekli bilgiyi verdiklerini söyleyen Büyükelçi Kılıç, "Pazar günü kapsamlı bir iftar düzenleyerek yardım toplamayı öngörüyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız geçen yıl da bu konuda çok cömert davrandılar ve bundan çok gurur duydum. Azerbaycanlı kardeşlerimiz de geçen dönemde bu kampanyaya katılmışlardı. Kampanyamız 1 Eylül’e kadar devam edecek. Ondan sonra burada topladığımız paraları banka hesabına göndereceğiz” dedi.

Myanmar için pazar günü yapılacak yardım kampanyasına Azeri ve Türk işadamlarının yanı sıra vatandaşlar da katılabilecekler. Toplanan paralar Arakan'daki Müslümanların ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgeye gönderilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile