Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov Etiyopya'da

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Azerbaycan'ın Etiyopya ile ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirterek iş adamlarından oluşan bir heyetin yakın zamanda ülkeye ziyarette bulunacağını söyledi.

Etiyopya'ya 3 günlük ziyarette bulunan Memmedyarov, Etiyopya Dışişleri Bakanı Workneh Gebeyehu ile başkent Addis Ababa'da bir araya geldi.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Memmedyarov, ziyaretin verimli geçtiğini vurgulayarak, ikili ilişkileri daha ileri götürme konusunda Etiyopyalı yetkililerle mutabık kaldıklarını belirtti.

"Ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi için Azerbaycanlı iş adamları heyeti yakın zamanda ülkeye ziyarette bulunacak." diye konuşan Memmedyarov, ülkelerinden gelen ürünlerin Cibuti Limanı'na buradan da demiryoluyla Etiyopya'ya ulaşabileceğini dile getirdi.

Azerbaycan'da okuyan ve mezun olan bine yakın Etiyopyalının olduğunu ifade eden Memmedyarov, bu kişilerin özel ve kamu alanında önemli pozisyonlarda çalışarak ülkelerine katkıda bulunduğunu kaydetti.

Memmedyarov, ziyareti kapsamında Etiyopya hükümeti ve Afrika Birliği'ndeki çok sayıda üst düzey isimle bir araya geldi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile