Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, Almanya Ve AB Arasindaki Görüsme Sona Erdi

Avrupa Siyasi Toplulugu (AST) Zirvesi kapsaminda Azerbaycan, Ermenistan, Fransa, Almanya ve Avrupa Birligi (AB) arasinda gerçeklestirilen toplantinin ardindan açiklama yapan AB Konseyi Baskani Charles Michel, “Kisinev toplantisi, 21 Temmuz’da Brüksel’de yapilacak bir sonraki toplanti için çok iyi bir hazirlikti” dedi.



Avrupa Siyasi Toplulugu (AST) Zirvesi kapsaminda Moldova’nin baskenti Kisinev’de Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Almanya Basbakani Olaf Scholz, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile bir araya gelen Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel, toplantinin ardindan açiklama yapti. Cumhurbaskani Aliyev, Basbakan Pasinyan, Cumhurbaskani Macron ve Basbakan Scholz ile çok güzel bir görüsme gerçeklestirdiklerini belirten Michel, “Mayis ayinda Brüksel’de görüstügümüz konulari gözden geçirme, koordinasyon, güvenlik, sinir belirleme ve baris anlasmasini tartisma firsati bulduk. Bu toplanti, 21 Temmuz’da Brüksel’de yapilacak bir sonraki toplanti için iyi bir hazirlikti. Bu da çok çalistigimiz anlamina geliyor” dedi.



Iliskilerin normallesmesine yönelik tüm olumlu çabalari desteklediklerini vurgulayan Michel, “Avrupa Siyasi Toplulugu’nun Ispanya’da yapilacak bir sonraki toplantisi çerçevesinde Cumhurbaskani Aliyev, Basbakan Pasinyan, Basbakan Scholz ve Cumhurbaskani Macron’u yeniden bir toplantiya davet etmek niyetinde oldugumuzu belirttik. Bu, Avrupa Birligi’nin iliskilerin normallesmesi yönünde daha fazla ilerleme kaydetmesine yardimci olmak için elimizden gelen her seyi yapacagimiz anlamina gelir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile