Azerbaycan-Ermenistan Sinirinin Belirlenmesi Için Bir Çalisma Grubu Kurulacak

Azerbaycan-Ermenistan Sinirinin Belirlenmesi Için Bir Çalisma Grubu Kurulacak

Belçika’nin Baskenti Brüksel’de Azerbaycan, Ermenistan ve AB arasinda düzenlenen üçlü görüsmede Azerbaycan-Ermenistan sinirinin belirlenmesi için bir çalisma grubu kurulmasi karari alindigi belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, dün çesitli temaslarda bulunmak üzere bulundugu Belçika’nin baskenti Brüksel’de Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaskanligi tarafindan görüsmeye iliskin yapilan açiklamada, Aliyev, Pasinyan ve Michel arasindan gerçeklestirilen toplantinin yapici bir atmosferde geçtigi ve bir dizi önemli konu tartisildigi belirtildi.

Açiklamada, her iki tarafin Ermenistan-Azerbaycan sinirinin belirlenmesi konusunda geçici bir çalisma grubu kurmayi kabul ettigi ve ayni zamanda, iletisim ve ulasim hatlarinin açilmasi konusunda genis çapli görüsmenin de yapildigi bildirildi.

Ermeni tarafinin, kendi topraklarinda bir demiryolu insa etme taahhüdünü yineledigi ve yakinda demiryolu insaatina baslayacagi belirtildi.

Görüsmede Azerbaycan’in isgalden kurtardigi topraklarin mayinlardan arindirilmasi konusu gündeme gelirken, Avrupa Birligi’nin bu yönde Azerbaycan’a teknik yardimda bulunmaya hazir oldugu kaydedildi. Görüsmede, güzergah boyunca gümrük ve sinir kontrolünün karsilikli olarak saglanmasi karara alindigi ve otoyolun güzergahinin belirlenmesi için görüsmelerin devam edecegi aktarildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile