Azerbaycan Gençlik Ve Spor Bakani Gayibov AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakani Ferit Gayibov, Anadolu Ajansinin düzenledigi "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt disinda çektigi fotograflardan olusan seçkiyi inceleyen Gayibov, "haber", "yasam" ve "spor" kategorilerindeki karelere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Gayibov, "haber" kategorisinde oyunu, Elif Öztürk Özgöncü'nün "Yorgun kahramanlar" ile Mahmut Serdar Alakus'un "Rüzgarin cambazlari" fotograflarina verdi.

"Yasam" kategorisinde oyunu Mehmet Eser'in "Sisin sakladigi sehir" ve Mehmet Emin Mengüarslan'in "Ari kuslarinin beslenme zamani" fotografindan yana kullanan Gayibov'un "spor" kategorisindeki tercihleri ise Mert Alper Dervis'in "Donmus gölde buz hokeyi" ile Sebnem Coskun'un "Kadinlar için daldi" fotograflari oldu.

Tüm fotograflarin begeniyi hak ettigini vurgulayan Gayibov, AA foto muhabirlerini tebrik etti.

Gayibov, AA'nin "Yilin Fotograflari" projesinin anlamli ve basarili proje oldugunu belirterek, seçim yapmakta zorlandigini kaydetti.

Spor kategorisinde mücadele ve duygu içeren karelerin yer aldigini belirten Gayibov, haber kategorisinde ise dünyadaki zorluklarin yansidigi, bazilari üzücü karelerin bulundugunu ifade etti.

Gayibov, savas ve çatismalarin olmadigi bir dünya arzu ettigini, dolayisiyla gelecek yillarda daha pozitif fotograflar görmeyi ümit ettigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile