Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan Açıklama

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ramil Seferov'un ülkesine iade edilmesine tepki gösteren bazı ülkelerin çifte standart uyguladığını, Azerbaycanlılar'a yönelik katliamlarda sessiz kaldığını bildirdi.

Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Albay Eldar Sabiroğlu tarafından yapılan, ''Ramil Seferov''un Macaristan'dan ülkesine iade edilmesi ve Ermenistan'da yol açtığı tepkilerle ilgili açıklamada, ''Azerbaycan'ı eleştiren bazı ülkelerin yardımıyla Ermeniler'in Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiği, binlerce sivil insanın vahşice katledildiği, bir milyondan fazla insanın topraklarını terk ettiği'' belirtildi.

''Azerbaycan'a karşı Ermenilerin yaptığı cinayetleri görmezden gelenler şimdi insan hakları savunuculuğu yapıyor'' ifadesine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

''Sadece Hocalı Katliamı'na göre Sarkisyan ve Koçaryan rejimi uluslararası mahkemede yargılanmalı idi. Serj Sarkisyan'ın Hocalı Katliamı'nda önemli rolü olmuştu. O hatta bu konu ile ilgili gurur duyduğunu belirterek basına açıklama da vermişti. Sarkisyan'ın adaletten, insanlıktan, vicdandan ve insani değerlerden konuşmaya hakkı yoktur. Fakat ne yazık ki uygulanan ikili standartlarla Serj Sarkisyan gibilerin cinayetleri örtbas ediliyor, görmezden geliniyor. Çifte standart uygulayanlara sormak istiyorum. Hocalı Katliamı'nda neredeydiniz.''

-''Ramil Seferov'un iadesi adaletin tecelli etmesidir''-

Ramil Seferov'un Azerbaycan'a iadesinin Ermenistan'da itirazlara neden olduğunu hatırlatılan açıklamada, ''Ermeni yönetimi isterik duruma düşmüştür. Ermenistan yönetiminin politik başarısızlığı olarak değerlendirilen bu olayın Sarkisyan rejimi için ciddi problemler doğurduğunu ispata gerek yoktur. Halkın kızgınlığını dizginlemek için Ermenistan başkanı çeşitli yöntemlere, prim kazanmak adına yapılmış sert bildirilere el atsa da başarılı olamıyor. Sarkisyan'ın, Ramil Sederov'u yok etmek için ilgili kurumlarına emir verdiği haberlerini okuyoruz. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın terörizmde tecrübeli olan Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın bu menfur niyetini bozmak ve kendi subayının hayatını korumak için yeteri kadar gücü mevcuttur. Azerbaycan'ı tehdit etmenin bir anlamı yoktur ve bizimle bu şekilde konuşmanın zamanı çoktan geçmiştir. Ermenistan'ın kopardığı yaygaranın bir anlamı yoktur. Ramil'in vatana iadesi adaletin tecelli etmesi ve Azerbaycan diplomasisinin zaferidir'' görüşüne yer verildi

Muhabir : Bakü

Yayıncı: İbrahim Uyar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile