'Azerbaycan-Türkiye Gazetecilerinin Zafer Bulusmasi'nda Gazetecilere 'Karabag Savasi Fahri Ödülü' Verildi

'Azerbaycan-Türkiye Gazetecilerinin Zafer Bulusmasi'nda Gazetecilere 'Karabag Savasi Fahri Ödülü' Verildi

Istanbul’da, Karabag Zaferi’nin 2’inci yildönümü nedeniyle ‘Azerbaycan-Türkiye Gazetecilerinin Zafer Bulusmasi’ adli etkinlik düzenlendi. Savas sirasinda yasananlari Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuran basin mensuplarina programda ‘Karabag Savasi Fahri Ödülü’ takdim edildi.

27 Eylül 2020’de baslayan ve 8 Kasim 2020’de sonra eren Karabag savasinin zaferle sonuçlanmasinin 2’inci yildönümü nedeniyle Istanbul’da bir etkinlik düzenlendi.

Islahatçi Gençler Içtimai Birligi tarafindan düzenlenen ‘Azerbaycan-Türkiye Gazetecilerinin Zafer Bulusmasi’ programinda 44 gün süren savasta Türkiye medyasinin rolüne dikkat çekildi. Ayrica Azerbaycan ve Türkiye’de medyanin faaliyetleri ele alindi. Programa katilan basin mensuplarina, savas sirasinda Azerbaycan’in sesini duyurduklari için ‘Karabag Savasi Fahri Ödülü’ takdim edildi.

“Bizim için çok kiymetli ve degerli bir ödül”

24 TV adina ödülü alan Dis Haberler Editörü Çagri Alkan, ”Türkiye-Azerbaycan kardesligi eskiden bu yana süregelen bir kardesliktir. Kardeslik son zamanlarda daha da büyüdü ve güçlendi. Özellikle 2’inci Karabag Vatan Muharebesi’nden sonra çok farkli boyutlarda devam ettigini görüyoruz. Azerbaycan-Türkiye kardesligini bu gece daha da pekistirdik. Meslektaslarim ile birlikte aldigimiz bu ödül için çok tesekkür ediyorum. Bizim için çok kiymetli ve degerli bir ödül” dedi.



“Ermeni yanlisi dezenformasyona karsi önemli bir mücadele yürütüldü”

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doçent Doktor Oguzhan Bilgin, ”Azerbaycan’da isgal altindaki topraklar kurtarildi. Kurtarilirken büyük mücadeleler ve sehitler verildi.

O mücadelenin hak edildigi sekilde dünya kamuoyuna anlatilmasi medyanin göreviydi. Çünkü mücadelenin boyutlarindan bir tanesi askeri mücadeleydi. Medya burada önemli bir mücadele platformu. Burada medyanin kendi görevini yaptigini gördük. 44 günlük savas boyunca hem Azerbaycan hem de Türkiye medyasi önemli isler yapti. Ermeni yanlisi dezenformasyona karsi önemli bir mücadele yürütüldü” dedi.



“Tuzla Belediyesi savastan hemen sonra Azerbaycan’la ilgili çok sayida anlamli toplantiya ev sahipligi yapti”

Programi düzenleyen Islahatçi Gençler Içtimai Birligi’nin Baskani Farid Shahbazli, ”Bundan 2 yil önce Azerbaycan, 30 yildir isgal altinda bulunan Karabag topraklarini isgalden kurtardi. Tarihi adalet yerini buldu. Azerbaycan uluslararasi örgütlerin yillardir yapamadiklari görevi yerine getirdi. Hiç süphesiz ki bu süreçte kardes ülke Türkiye, savasin basladigi ilk günden son güne kadar Azerbaycan’in yaninda oldu. Hem siyasi hem de manevi destegini esirgemedi. Ayni zamanda Türkiye, tüm kuruluslari ile birlikte sivil toplum kuruluslari, medya, belediyeleriyle Azerbaycan’i desteklemeye devam etti. Ayni zamanda birçok belediye Azerbaycan’in zaferini kutlamasi, Azerbaycan’in halk sesini Türk ve dünya kamuoyuna duyurulmasi için çok destek verdiler. Ben burada özellikle Tuzla Belediyesi’ni vurgulamak istiyorum. Tuzla Belediyesi savastan hemen sonra Azerbaycan’la ilgili çok sayida anlamli toplantiya ev sahipligi yapti” dedi.



“Her daim Karabag Azerbaycan’in kalir ve Azerbaycan bayragi dalgalanir”

Savas sirasinda verilen destekten ötürü ödüllendirilen TGRT Haber Yayin Planlama Sefi Gökhan Özbek ise, ”Öncelikle böyle bir günde burada oldugum için çok mutluyum. Iki yil önce baslayan bu savasta her zaman Azerbaycan’in yaninda olduk. 44 günde gelen zaferi her an, her saniye TGRT Haber ailesi olarak ekrana getirmeye çalistik. Insallah bir daha böyle zaferlerin olmamasi temennisinde bulunarak, her daim Karabag Azerbaycan’in kalir ve Azerbaycan bayragi dalgalanir” dedi.



“Burada olmanin mutlulugu paha biçilemez”

Haberler.com Haber Müdürü Olgun Kiziltepe, ”Burada olmanin mutlulugu paha biçilemez. Biz Haberler.com ailesi olarak can Azerbaycan’in her daim yaninda olduk. Bundan sonra da yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.



“Karabag 30 yildir bizim gönlümüzde bir gözyasi olarak duruyordu”

Tuzla Belediyesi’nin Karabag Zaferi’nin hemen sonrasinda düzenledigi kutlama, sergi, konferanslar nedeniyle ödüllendirildigi törende konusan Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici’nin Basin Danismani Ilhan Çabukol, ”Burada olmaktan dolayi çok mutluyum ve heyecanliyim. Azerbaycanli kardeslerimle burada bir araya geldik. Bizim zaten gönül bagimiz çok eskilere dayaniyor. Bu aksam vesilesi ile Karabag’da yasanan zaferin ikinci yil dönümünü kutluyorum. Biz Türk milleti olarak Azerbaycan’i bir isimden ibaret görmüyoruz. Azerbaycan bizim vatanimiz. Dolayisiyla Karabag’da yapilan isgali, vatanimiza yapilan bir isgal olarak gördük. 30 yildir bizim gönlümüzde bir gözyasi olarak duruyordu. Kazanilan bu zafer hepimizin zaferidir” ifadelerini kullandi.

Düzenlenen etkinlige Karabag Savasi sirasinda yasananlari Türkiye ve dünya kamuoyuna duyuran Türk ve Azerbaycanli basin mensuplari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile