Azerbeycan Milli Kahramanı Hüseyinli'den Vali Düzgün'e Ziyaret

Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği'nin davetlisi olarak kente gelen Azerbaycan'ın milli kahramanı İbad Hüseyinli ile Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Düzgün, makamındaki ziyarette, Azerbeycan'ın toprak bütünlüğünün devam etmesini, kardeş Azeri halkının huzur ve barış içinde yaşamasını arzu ettiklerini söyledi.

Azerbaycan'da devam eden bazı sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Düzgün, "Yaşadığınız bu elim hadisenin çocuklarımıza anlatılmasını, onların millet bilincinin korunması adına da son derece önemli buluyorum" dedi.

İbad Hüseyinli ise Karabağ savaşının çok zor ve kötü şartlar altında gerçekleştirildiğini ifade ederek, büyük devletlerin Azerbeycan'a karşı savaş açarak Karabağ'ı ellerinden almak istediklerini, Ermenilerin Türkiye'den istediklerini alamayınca Karabağ'ı almak istediklerini vurguladı.
Azerbaycan'da aylık olarak yayınlanan Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud da Azerbaycan milli kahramanı İbad Hüseyinli'nin Kayseri'ye ilk defa geldiğini ancak daha önce Kahramanmaraş, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir gibi pek çok kentte konferanslar verdiğini kaydetti.

Behbud, şunları kaydetti:
"Karabağ Savaşının kahramanımızın şahsında tanınması, anlatılması bizim için bir şereftir, gururdur. Kahramanımız İbad Hüseyinli'nin dediği gibi, Karabağ Savaşı sadece Azerbaycan'ın savaşı değildir. Azerbaycan ve Türkiye'nin bütünlüğünün karşısında durmak için bir kara noktaya döndü. Ermenistan küçük bir devlettir ancak Ermenistan'ın arkasında Fransa, Rusya ve ABD duruyordu. Azerbaycan ise yeni bağımsızlığını kazanmış bir devletti. Azerbaycan bu savaşta büyük kuvvetlere karşı tek kaldı. Ancak bu durumların hiçbirine bakmayarak İbad Hüseyinli gibi kahramanlarımız sayesinde Karabağ toprakları kaldı. Bugün Azerbaycan bayrakları Karabağ'da İbad Hüseyinli'nin kanı ve canı pahasına kazdığı siperlerde dalgalanıyor. Kahramanımız Karabağ'da cepheden dönerken mayına düşmüş ve ağır yaralanmıştır. Aylarca komada kaldı."
Vali Düzgün, İbad Hüseyinli'ye tarihi Saat Kulesini sembolize eden cam plaket, Hüseyinli de Vali Düzgün'e üzerinde camdan bir yıldız bulunan plaket verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile