Azeri öğrencilerin yüzde 80'i üniversiteyi Türkiye'de okumak istiyor

Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Özişçi, Azerbayan'da okuyan öğrencilerin yüzde 80'inin yüksek tahsil için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Özişçi, Azerbayan'da okuyan öğrencilerin yüzde 80'inin yüksek tahsil için Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi. Özişçi, 2010 yılında yapılan devlet hattıyla burslu olarak Türkiye üniversitelerine kabul sınavında (TCS) Azerbaycan'a ayrılan 48 kontenjandan 29'unu kendi okul öğrencilerinin doldurduğunu vurguladı.

Azerbaycan'da eğitim öğretimde ilk sıralarda yer aldıklarını anlatan Özişçi, TCS'yi kazanan Azeri öğrencilerin; uluslar arası ilişkiler, elektrik elektronik, inşaat mühendisliği, tıp, çevre, genetik, endüstri, gıda mühendisliği, maliye, sigorta ve bankacılık, iletişim, turizm ve otel işletmeciliği alanlarını tercih ettiğini kaydetti.

Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde 4 yönetici 26 öğretmen ve 12 yardımcı personel ile 385 öğrenciye hizmet verdiklerini dile getiren Özişçi, amaçlarını "Kardeş ülke Azerbaycan'da "Bir millet iki devlet" sözünün gereği olarak karşılıklı iş birliğine dayalı önce Türk Dünyası'na daha sonra bütün dünyaya model olabilecek nesiller yetiştirmektir." şeklinde açıkladı.

Lise Müdürü; Fizik, Kimya ve Bilgisayar laboratuarları ile deneysel eğitime ağırlık verdiklerini belirterek, öğrencilerin Azeri dilinin yanı sıra Türkiye Türkçesi, İngilizce ve Rusça bilir halde mezun olduklarını söyledi.

872 TÜRK ÇOCUĞU BAKÜ'DE OKUYOR

Anadolu Lisesi'nin yanı sıra Türkiye'den görevli yada çalışmaya gelen vatandaşların 872 çocuğu Bakü Türk İlköğretim Okulu'nda eğitim görüyor. Müdür Kelam Canpolat, bir anasınıfı da bulunan okulda eğitimin tamamen Türk Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre yapıldığını kaydetti. Canpolat, çocukların teneffüs aralarına "Bir başkadır benim memleketim" şarkısını dinleyerek çıktığına dikkat çekti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile