Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bir İlke Daha İmza Attı

Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Bir İlke Daha İmza Attı

Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ndeki Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi karaciğer naklinde bir başarıya daha imza attı.

Çiğdem Akgüler 17 yaşındaki amca kızı Hasine Akgüler’e karaciğerini verdi.
Organ Nakli Merkezi Müdürü Cerrah Doç. Dr. Bülent Aydınlı düzenlenen basın toplantısında nakillerle ilgili bilgi verdi.

Aydınlı, Organ Nakli Merkezi’nin ilk ameliyatlarına canlı vericiden böbrek nakli yaparak başladıklarını sadece bu yıl, 30 karaciğer 40 böbrek nakli ameliyatını gerçekleştirdiklerini anlattı.

DOĞU'DA BİR İLK
Erzurum’da ilk defa böyle bir ameliyat gerçekleştirildiğini ifade eden Bülent Aydınlı, nakiller hakkında şunları söyledi.

Aydınlı, “2 karaciğer ve 2 böbrek nakli yaptıklarını, şuanda laparoskopik destekli canlı vericinin karaciğer naklini yapan Doğu da ilk, Türkiye’de ise çok az merkezden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne önemli bir aktivasyon kaydederek ilerliyoruz. Doç. Dr. Gürkan Öztürk, Doç. Dr. Mustafa Keleş ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ayrıca yardımlarını esirgemeyen Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Mesci’ye teşekkür ediyorum. Bu süreçte hem bizlere eğitim verdi. Hem de bizimle çalıştı. Kendisi laparoskopik cerrahi de en iyilerinden. Üniversitemizin Akdeniz Üniversitesi ile böyle bir bağlantısının olması çok önemli.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak üniversite hastanesinin belli bir konuma geldiğini ve bölge ülkelerine ciddi hizmetler verdiğini aktardı. Koçak, “Hastanemiz her zaman ifade ettiğim gibi bölgeye hizmet eden bir hastane. Bazı hastalıklar var ki zamanla yarışır. Bölge hastaneleri olan üniversitelerde bu işlerin daha hızlı yapılması gerekir. Hastanemizde bu noktada çok önemli bir yapıdadır. Gerek bölge şehirlerine gerek se de bölge ülkelerine hizmet verecek kapasitedir. Organ naklinde, tüp bebekte böyleyiz. En kısa zamanda kemik iliğinde de en iyi şeklini sizlerle paylaşacağız. ” şeklinde konuştu.

Doktordaki fedakârlık hastaya konfor olarak yansır
“Yapılan nakiller cerrah için zorluk olsa da hasta için konfor artırıcı hastane de yatış süresini kısaltıcı bir ameliyattır. ” diyen Rektör Koçak, şöyle dedi: “Hastanemiz bütün bölümleriyle belirli bir konuma geldi. Organ nakli biraz daha farklı bir bölüm. Tek kişiyle yapılamayan ekip işiyle yapılan bir hizmet. Önemli olan rutin işlerin dışındaki işleri de başarmak ve teknolojiyi de kullanarak konforu artırmaktır.”
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özkan Polat’ta doktorların çok fedakârlık gösterdiğini dile getirdi. Polat, “Karaciğer naklinde alınan sonuçlar bizi memnun ediyor. Organ nakli merkezinde çalışan hekimlerimiz bu konuda daha fazla fedakârlık gösteriyorlar. Bu bir ekip işi olduğuna göre bu ekiplerin sürekli olarak destekliyi elemanlarıyla birlikte hazır tutmakta biz idarecilerin görevi.” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Mesci ise, “Bu tip yenilikçi ve teknolojik ameliyatlara destek veren bir yönetim anlayışı sergileyen üniversiteye sahip olduğu için Erzurum ve bölge halkı son derece şanslıdır.” diye aktardı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile