Aziziye Araştırma Hastanesi yeni üniversite binası olacak

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Araştırma Hastanesi binasının yeni kurulacak Erzurum Teknik Üniversitesi'ne devredileceği

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Aziziye Araştırma Hastanesi binasının yeni kurulacak Erzurum Teknik Üniversitesi'ne devredileceğini açıkladı.

Organ Nakil Merkezi'ne ziyarette bulunan Rektör Koçak, gelecek yıl içerisinde Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastanesi binalarının birleştirileceğini söyledi.

Rektör Koçak, Aziziye Araştırma Hastanesi binasının kampüsteki yapımı tamamlanan yeni yerine taşınmasıyla boşalan yerin kurulması kararlaştırılan ikinci devlet üniversitesine devredileceğini ifade etti.

A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, bu sayede yeni üniversitenin hazır bir binada eğitime başlayacağına dikkat çekerek, "2011'in sonu veya 2012'nin ilk aylarında iki hastanemizi birleştireceğiz. Hem idari açıdan hem de vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlanmış olacak. Boşaltılan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yerini ise ikinci üniversiteye hizmet binası olarak devredeceğiz. Biz planımızı bu şekilde yaptık. Devrettiğimiz binayla birlikte yeni üniversitede burada eğitime başlamış olacak." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile