Aziziye Belediye Baskani Orhan'dan 23 Temmuz Mesaji

Aziziye Belediye Baskani Orhan'dan 23 Temmuz Mesaji

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, “San ve serefle dolu mazimizi ve binlerce yillik devlet gelenegimizi hedefe koyup, milli ve manevi degerlerimizi heder etme arzusunda olanlar, Erzurum Kongresi kararlarindan ders alabilirler” dedi.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Kongresi’nin toplanisinin 102’nci yilini yazili bir mesajla kutladi. Baskan Orhan, Erzurum Kongresi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna giden yolda atilmis en önemli adimlardan birisi oldugunu vurguladigi mesajinda, “Bu büyük kongrenin önemini halen daha kavrayamamis olanlar bilsin ki; Erzurum Kongresi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu mührüdür!” ifadesini kullandi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadeleyi baslatmak için geldigi Erzurum’da, milli ruh ve milli coskuyla ilk kez Ilica’da karsilandigini hatirlatan Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, “Erzurum’daki milli kongre süreci ve bu kongrede alinan kararlar, istiklal ve istikbalimizin teminati olmustur. Necip milletimiz neler yapabilecegini ve her türlü zorlugun üstesinden nasil gelinecegini Erzurum Kongresi ile göstermis, bizi tarih sahnesinden silmeye çalisan iç ve dis mihraklara gereken ders, bundan tam 102 yil önce Dadaslar Diyari Erzurum’dan verilmistir” diye konustu.

Erzurum Demek; Türkiye Cumhuriyeti Demektir

Erzurum Kongresi kararlarinin Türk milletinin milli bir andi, ilaveten de azim ve kararliliginin bir göstergesi oldugunu dile getiren Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, sunlari kaydetti:

“102 yil önce bugün bir yanda yara almis ve dagilmis bir ordu, diger yanda ise, milli imaniyla hürriyetinden asla ve de kat’a taviz vermeyecek olan necip bir millet vardir. O millet ki, manda ve himayeye, sömürü ve esarete, zulme ve eziyete karsi durmus, zalimlere meydan okumus bir millettir. Erzurum Kongresi ise, iste o aziz millete ait iradenin yansimasi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atilmasidir. Dolayisiyla ‘Cumhuriyeti Kuran Sehir’ denildiginde akillara Erzurum’un gelisi, iste bu yüzdendir. Ve Erzurum demek; Türkiye Cumhuriyeti demektir. Bu duygu ve düsüncelerle Milli Mücadele ugruna canindan geçmis, topraga düsmüs ve cennet vatanimizi Süheda yurduna dönüstürmüs olan ecdadimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, tüm sehit ve gazilerimizi buradan bir kez daha rahmet, minnet ve sükranla yad ediyorum”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile