Aziziye Belediyesi Ve TDED'den Ödüllü Mektup Yarismasi

Aziziye Belediyesi Ve TDED'den Ödüllü Mektup Yarismasi

Aziziye Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi (TDED) Erzurum Subesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yilina bir adim kala çok özel bir kültürel etkinlige imza atiyor. Gençlerde tarih bilinci olusturmanin yani sira, dil, edebiyat ve kültür degerlerine dikkat çekmek amaciyla bir araya gelen Aziziye Belediyesi ve TDED Erzurum Subesi, “Gençler Istiklal ve Istikbali Yaziyor” adiyla ödüllü mektup yarismasi organize etti. Erzurum’da ögrenim gören lise ve 23 yasini asmamis lise mezunlariyla ön lisans ve lisans ögrencilerinin katilabilecegi mektup yarismasina basvurular, Erzurum’un kurtulusu ve ayni zamanda Istiklal Marsi’nin kabul edilisinin yil dönümü olan 12 Mart gününde baslayacak. Gençlik ve Spor Bayrami olarak kutlanan 19 Mayis gününün, son katilim tarihi olarak belirlendigi yarismanin ödül töreni ise, Istanbul’un fetih yil dönümünün kutlandigi 29 Mayis gününde “Ilica Siir Aksamlari” programiyla gerçeklestirilecek.

Baskan Orhan’dan 100’üncü Yil Vurgusu

Ödüllü Mektup Yarismasi ile ilgili süreç, Aziziye Belediyesi’nde bugün gerçeklesen bulusmayla basladi.

Aziziye Belediyesi’nde Baskan Muhammed Cevdet Orhan’la bir araya gelen Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi (TDED) Erzurum Sube Baskani Murat Ertas ve yönetim kurulu üyeleri, milli kültür ve tarih bilincine büyük katki saglayacak olan yarismanin Erzurum için hayirli ve ugurlu olmasi dileklerinde bulundu.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, TDED Erzurum Subesi isbirligiyle düzenleyecekleri yarismanin her yönüyle özel ve kiymetli oldugunun altini çizerek, “Yarismamizi Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yili öncesi 11 Mart Ilica ve 12 Mart Erzurum’un milli sahlanis günü ve Istiklal Marsimizin kabul yil dönümünde baslatiyoruz. Ödül törenimizi de, Istanbul’un fethinin yil dönümü olarak kutlanan 29 Mayis gününde gerçeklestirecegiz. Bu özel günde ayrica Erzurum’un kültür ve sanat hayatina ‘Ilica Siir Aksamlari’ adiyla yine çok kiymetli bir gelenegi de kazandirmis olacagiz. Gençlerimizi bu anlamli etkinlige katilmaya davet ediyoruz.” dedi.

Ertas’tan Gençlere Çagri

Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Erzurum Sube Baskani Murat Ertas ise, ödüllü mektup yarismasi ile sadece dil, kültür ve edebiyat degerlerine yönelik degil, ayni zamanda milli tarih bilinci olusturmanin da hedeflendigini söyledi.

Ertas, “Yazilacak olan eserler Cumhuriyetin 100’üncü yil armagani olacak sekilde; Cumhuriyetimize, Cumhuriyetimizin 100. yilina, vizyonuna, milli degerlerimize, dünyaya söylemek istediklerimize ve ülke ideallerimize uygun metinler olacak. Bu mektuplarla; Türk gençliginin geçmis ve gelecek arasinda bag kurarak muhakeme yeteneklerini de ortaya çikarmis olacagiz” diye konustu.

Bir an önce kalem ve kâgida sarilmalari için gençlere çagri yapan Ertas, bu özel kültür etkinligi için sergiledigi isbirligi ve yaklasimdan dolayi da, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan’a tesekkür etti.

Ödüllü Mektup Yarismasi 12 Mart’ta baslayacak. Yarismaya basvurular Aziziye Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yapilacak. Yarismayla ilgili teknik sartname ve tüm detaylara da, yine “www.aziziye.bel.tr” adresinden ulasilabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile