Aziziye’de Sokak Hayvanları Unutulmadı

Aziziye’de Sokak Hayvanları Unutulmadı

Aziziye Belediyesi, örnek bir hizmetin daha altına imza attı.

Belediye, ilçedeki sokak hayvanları için tüm parkların yanına ‘Sokak Hayvanları Beslenme Noktası” yaptı. İlçede 15 farklı noktaya yerleştirilen, hayvan suluk ve yemlikleri sayesinde sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçları karşılanıyor. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz ve yemsiz kalmamaları için beslenme noktalarının oluşturulduğunu ifade etti.

Kuş, kedi ve köpek gibi hayvanların su ile yiyecek ihtiyaçlarının bu şekilde karşılanacağının altını çizen Başkan Cengiz, “Sosyal sorumluluk bilinciyle şekillendirilmiş yönetim anlayışımızda sokak hayvanlarının da ıslahı ve ihtiyaçlarının karşılanması var. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının telef olmamaları için başlattığımız proje kapsamında 15 farklı noktaya beslenme odakları oluşturduk. Onların da canlı bir varlık olduğu bilincinden hareketle bu çalışmayı başlattık.” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR
Çalışmanın sokak hayvanlarının korunmasına yönelik bir farkındalık da oluşturacağının altını çizen Başkan Cengiz, sokak hayvanlarının da can taşıdıklarını ve onlara karşı sorumluluğun yerine getirilerek koruma bilincinin bu şekilde daha da artırılacağını vurguladı.

Başkan Fatih Cengiz, özellikle çöp konteynırlarına yakın yerlere konulan ve estetik bir görünüme sahip hayvan beslenme noktalarına vatandaşların da evdeki bayat ekmekleriyle destek olabileceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan ilçedeki vatandaşlar da çalışmayı takdirle karşıladıklarını ifade ederek, Başkan Cengiz ve ekibine sosyal sorumluluk bilincini arttırmaya yönelik uygulamadan dolayı teşekkür ettiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile