Azovstal Fabrikasindan Tahliye Edilen Ukraynali Askerlerin Görüntüsü Paylasildi

Ukrayna’nin Mariupol kentinde Rus ordusuna karsi direnisin sembolü haline gelen Azovstal fabrikasindan dün tahliye edilen Ukraynali askerlerin görüntüleri yayinlandi.

Ukrayna Savunma Bakan Yardimcisi Hanna Maliar dün yaptigi açiklamada, ülkenin güneyindeki Mariupol kentinde Rus askerlerinin kusattigi Azovstal çelik fabrikasindan 53’ü agir yarali olmak üzere toplam 264 askerin tahliye edildigini duyurmustu. Ukraynali askerlerin Rusya’ya karsi direnisin sembolü olan fabrikadan tahliye edildigi anlarin görüntüleri ortaya çikti. Ukraynali askerlerin esyalariyla birlikte fabrikadan çiktigi, Rus askerlerince üstlerinin ve esyalarinin arandigi görüldü.

Yarali askerlerin ise sedyeyle tasindigi kameraya yansidi.

Yarali askerler Novoazovsk bölgesinde askeri hastaneye kaldirilirken, 211’inin de Olenivka’ya götürüldügü belirtilmisti. Iki bölge de Rus yanlisi ayrilikçilarin kontrolünde bulunuyor.

Fabrikadaki kadin, çocuk ve yaslilar tahliye edilmisti

Savasin baslangicindan bu yana binlerce sivilin sigindigi Azovstal, yaklasik 2 aydir Rus güçlerinin bombardimani altinda. 10 gün önceye kadar gida, su ve ilaç sikintisinin yasandigi çelik fabrikasinda bulunan kadinlar, çocuklar ve yaslilar, Birlesmis Milletler ile Kizilhaç’in koordine ettigi ve 7 Mayis’ta sona eren operasyonla tahliye edilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile