Baba Çocukla Kayiplara Karisti, Velayet Annede Kaldi

Baba Çocukla Kayiplara Karisti, Velayet Annede Kaldi

Bosanma asamasinda oldugu esinin 6 yasindaki oglunu Kolombiya’ya götürdügünü iddia eden Sinem Yasar A., çocugundan 2 aydir haber alamiyor. Olayin ardindan oglu Poyraz’in geçici velayetini almayi basardigini belirten acili anne, astim hastasi oglunun iadesi için yetkili makamlara yardim çagrisinda bulundu.

Izmir’de yasayan Sinem Yasar A. ve Serdar A., geçen Aralik ayinda bosanmaya karar verdi. 6 yasindaki çocuklarinin velayetinde anlasma saglanamayinca dava ertelendi. 4 Mayis günü esi Serdar A.’nin ortak velayetlerinde olan ogullari Poyraz’la kayiplara karistigini belirten anne, 2 aydir oglundan haber alamiyor. Arayisini sürdürürken bir yandan da oglu Poyraz’in geçici velayetini alan Sinem Yasar A., “Esim, oglumda birlikte bir haftalik tatile gittiklerini belirten bir notla kayiplara karisti. Bir haftanin sonunda oglum dönmedi. Karakola gittigimde oglumuz ortak velayetimizde oldugu için kaçirildigini ispatlayamadim. Açtigim dava ile Poyraz’in geçici velayetini alabildim ama su an nerede olduklarini bilmiyorum. Kolombiya üzerinden Amerika’ya geçtiklerini düsünüyorum. Adalet Bakanligindan gelecek yazinin ardindan iade talebinde bulunacagim” dedi.



Oglunun geçici velayetini aldi

4 Mayis günü isten geldiginde evde bir not buldugunu anlatan Sinem Yasar A., olayi su sözlerle anlatti: “Esim, biraktigi notta yaklasik bir haftalik bir tatile çiktiklarini, geriye döneceklerini ve etrafi telasa vermemem gerektigini yazmisti. Ancak bir hafta sonra Izmir’e geri gelmediler ve haber de alamadim. Dava henüz sonuçlanmadigi için oglumun ortak velayeti esimle ikimizdeydi. Bu yüzden karakola gittigimde çocugumun esim tarafindan kaçirildigini ispatlayamadim. Esimin arkadaslariyla konustugumda yaklasik 4 aydir oglumu kaçirma planini yaptigina dair duyumlar aldim. Esimin ailesine ulasmaya çalistigimda ise genellikle olumsuz ve yardim etmek istemeyen yanitlar aldim. Esimin ailesinin bir kismi Amerika’da. Kolombiya’ya gittikleri bilgisine ulastigimda aklima kaçak yollarla Amerika’ ya geçebilecekleri ihtimali geldi. Ailesinin sakin durusu ve yardim etmeyisi, bu tahminimi güçlendirdi. Kolombiya, vizesiz ve kaçak yollarla Amerika’ya geçis yapmanin kolay oldugu bir ülke. Ancak duyumlarimi kanitlayamiyorum. Bu nedenle Amerika’ya konuyla ilgili yazmak için Adalet Bakanligindan gelecek yaziyi bekliyorum. Çünkü bu süre zarfinda mahkeme tarafindan oglumun geçici velayeti bana verildi ve bu sayede iade talebinde bulunabilecegim” diye konustu.



“Oglumun anne sefkatine ihtiyaci var”

Oglunu en son 4 Mayis sabahi gördügünü ifade eden anne, “Oglumla beraber yatardik. Okula gitmeden önce kahvaltisini hazirladim. Kafasini oksadim ve sonra bir daha görmedim. Ogluma ulasamiyorum. Hangi ülkede, saglik durumu nasil bilmiyorum. Onu çok özlüyorum. Bu süreçte psikolojisinin ve beden sagliginin bozulmasindan endiseliyim. Aramizda çok özel bir bag var. Beni iki gün görmeden yapamayan bir çocuktu. Oglumun anneye ihtiyaci var. Adalet Bakanligindan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligindan gereginin yapilmasini ve yardim etmelerini talep ediyorum” çagrisinda bulundu. Oglu ile birlikteyken ona her gün çikolata aldigini söyleyen anne, Poyraz’in en sevdigi çikolatayi alip odasina koymaya devam ettigini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile