'Baba Destek Programi'na Katilan Babalar Sertifikalarini Aldi

'Baba Destek Programi'na Katilan Babalar Sertifikalarini Aldi

İçel’de Yenisehir Belediyesi Anaokulu ögretmeni Emre Gökhan Erkan öncülügünde 21 gönüllü baba ile 11 hafta yürütülen ’Baba Destek Programi’ tamamlanarak programa katilan gönüllü babalar için sertifika töreni düzenlendi.

Yenisehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç, Okul Müdürü Ümmühan Kiliç, idareciler, ögretmenler, veliler ve ögrencilerin katildigi törende, 11 haftalik egitimi tamamlayan gönüllü babalar sertifikalarini çocuklarinin elinden aldilar.

’Baba Destek Programi’ ile ilgili bilgi veren program sorumlusu Emre Gökhan Erkan, ’’Babanin, babalik rollerini sorgulamaya açmasi ve bu rolü nitelik olarak gelistirme çabasi, çocugunun saglikli bir kisilik gelistirme sürecini destekledigi kadar, esi ile olan iliskilerini de olumlu yönde destekleyecegi noktasindan hareketle Yenisehir Belediyesi Anaokulu olarak 21 gönüllü baba ile 11 hafta devam eden programi tamamladik. Projeye destek veren Okul Müdürümüz Ümmühan Kiliç’a ve katilim saglayarak programa hayat veren velilerimize tesekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan, erken çocukluk döneminde anne ve baba egitimlerine yönelik bilimsel programlar gelistiren Anne ve Çocuk Vakfi’nin (AÇEV) ’Baba Destek Programi’ çerçevesinde 11 hafta boyunca bir araya gelen babalar, katilim belgelerini aldiklari törende deneyimlerini su paylastilar.

Bu bulusmalar ile babalik rolünü daha nitelikli hale getirdigini, çocugu ile olan iletisiminin kalitesini arttirdigini söyleyen katilimcilar, "Nitelikli baba olmanin geçirilen zamanin süresi ile degil kalitesi ile ilgili oldugunu ögrenmemiz en önemli kazanimdi" dediler.

Sertifika programi sonunda babalar mini bir de konser verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile