Babacan, G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısına Katılacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 21-23 Şubat tarihleri arasında Avustralya'nın Başkenti Sidney'de düzenlenecek "G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı"na katılacak.

Hazine Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle G-20 Dönem Başkanlığı'nı üstleneceği hatırlatılarak, Sidney'deki toplantının, Türkiye'nin "gelecek dönem başkanı" sıfatıyla G-20 Üçlü Yapı (Troyka) üyesi olarak katılacağı ilk toplantı olacağı belirtildi.
Açıklamada, G-20'nin bu yıl bakanlar düzeyinde yapılacak ilk toplantısında küresel ekonomi, yatırım ve altyapı, kapsamlı büyüme stratejileri, Uluslararası Para Fonu (IMF) reformu, finansal düzenlemeler ve uluslararası vergi konularının 6 farklı oturumda ele alınacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Babacan, G-20 Bakanlar Toplantısı'nın yanı sıra, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen siyasi liderler, uluslararası finans kuruluşları başkanları ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılacağı konferansta açılış konuşması yapacak. Babacan G-20 ve İş Dünyası'nın (B-20) müşterek yuvarlak masa toplantısına da katılacak.
Türkiye-Avustralya İş Konseyi oluşturulmasına ilişkin olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avustralya Sanayi Grubu (AIG) tarafından düzenlenecek protokol imza törenine de katılacak Babacan, G-20 toplantısı marjında siyasi liderle ikili görüşmeler yapacak; çok uluslu şirketlerin üst düzey yöneticileri, Avustralya iş çevreleri, Avustralya'da Türk iş adamları ve Türk toplumu temsilcileriyle de biraraya gelecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile