Babacan: Türkiye’De Tuvetele Gitmek 1 Milyon Liraydı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk Lirası’nın değeri ve ekonominin geldiği noktayı ilginç bir örnekle ortaya koydu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türk Lirası’nın değeri ve ekonominin geldiği noktayı ilginç bir örnekle ortaya koydu. 9 yıl önce Türkiye’de tuvalete gitmenin bedelinin 1 milyon lira olduğunu belirten Babacan, “Türk parasında 6 sıfır vardı. Her gelen hükümet bir sıfır eklemiş. Tuvalete gitmek 1 milyon liraydı. Turistler bizdeki parayı görünce çocuk oyuncağımı diyordu. Sıfırları okuyamıyordu. Ama şimdi Avrupalılının ve Arapların cebinde TL duruyor. Hac ve umreye gidenler TL ile alışveriş yapıyor. Çünkü uluslar arası itibar var.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, 12 Haziran seçim çalışmaları çerçevesinde kendi seçim bölgesi içinde yer alan Haymana’yı ziyaret etti. Cimcime Otel’de vatandaşlara hitap eden Babacan, AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından bu yana halkın egemenliği için mücadele verdiğini dile getirdi. “Biz Hükümet olarak koşmaya çalışırken bir yandan bizim ayağımızdan tutanlar oldu.” diyen Babacan, 27 Nisan e muhtırası ve parti kapatma davası yaşadıklarını aktardı. Belli bir kesimin Türkiye’yi evirip çevirmesini isteyenlerin hukuk dışı müdahaleler yaptığının altını çizen Bakan Babacan, halkın iradesinin egemen olması için çalıştıklarını bundan sonra da aynı şekilde adımlar atacaklarını vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik alanda çok önemli başarılara imza attığını ifade eden Babacan, ekonomide başarılara imza atarken asla karşılıksız para basmadıklarını dile getirdi. 2001 krizi öncesini ve bugünü değerlendirirken Türk Lirası örneği veren Babacan şöyle konuştu: “Bizden öncekiler döndüler Merkez Bankası’na para bastırdılar. 200 liralık banknotun aliyeti 10 kuruş. Biraz kağıt biraz mürekkep. Karşılıksız bastığınızda en büyük hırsızlık. Bu durumda vatandaşın cebindeki parayı aşağıya indiriyorsunuz. Seçim zamanarında zam veriyorsunuz. Ama enflasyon yüksek. Tek 1 kuruş karşılıksız para basmadan bu başarıları gerçekleştirdik. Türk parasında 6 sıfır vardı. Her gelen hükümet bir sıfır eklemiş. Tuvalete gitmek 1 milyon liraydı. Turistler bizdeki parayı görünce çocuk oyuncağımı diyordu. Sıfırları okuyamıyordu. Ama şimdi Avrupalılının ve Arapların cebinde TL duruyor. Hac ve umreye gidenler TL ile alışveriş yapıyor. Çünkü uluslar arası itibar var.”

SOSYAL YARDIMLARA AİLE HEKİMLİĞİ MODELİ

Sosyal yardımlardaki dağınıklığı ortadan kaldırmak için yeni bir model üzerinde çalıştıklarını söyleyen Babacan, “Aynı aile hekimliği gibi her ailenin aile sosyal destek uzmanı getireceğiz. Devletin atayacağı bir uzman bir problem olduğunda onu aradığınızda yol gösterecek. Şu kuruluştan şu vakıftan şu yardımı alabilirsiniz diyecek. Bizim ulaşamadığmıız ihtiyacı olan vatandaş kalmasın istiyoruz.” diye konuştu.

VATANDAŞ MAZOT VE İTHAL HAYVANDAN ŞİKAYETÇİ

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan’ı Haymana’ya girişte Belediye Başkanı Hacı Aysu ile vatandaşlar karşıladı. Ardından belediye ve kaymakamlığı ziyaret eden Babacan, sokakta vatandaşın dertlerini dinledi. Esnafla sohbet etti. Haymanalıların genel şikayeti mazot fiyatlarının yüksekliği ile besi hayvanlarının elde kalması oldu. Bir vatandaş Babacan’a ithal hayvanların getirildiğini ve bu yüzden besi hayvanlarının para etmediği şikayetini iletti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile