Babadağ'da Konuşlanacak Ambulans Protokolle Teslim Edildi

Muğla - Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'da konuşlandırılması için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alınan ambulans, imzalanan protokolle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen protokol törenine Kaymakam Ekrem Çalık, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan arasında imzalandı.

Avrupa'nın önemli yamaç paraşütü merkezlerinden kabul edilen bin 900 metrelik Babadağ'da gün boyu duracak ambulans ile yaşanabilecek paraşüt kazalarına hızlı müdahalede bulunulabilecek.

Kaymakam Çalık, Babadağ'da ambulans konuşlandırılması talebi üzerine Fethiye Ticaret Odasının ambulansı temin ettiğini söyledi.

Tam donanımlı olarak hizmet verecek ambulans ile paraşüt kazarına hızlı bir şekilde müdahalede bulunacağını belirten Çalık, Babadağ'da oluşturulan C tipi sağlık istasyonunda ambulansın uçuş saatleri boyunca hizmet vereceğini dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise Babadağ'da oluşturulan C tipi sağlık istasyonunda 3 sağlık görevlisinin görev yapacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığının son dönemlerde sivil toplum kuruluşlarını acil sağlık hizmetlerine çekme noktasında büyük gayretleri olduğunu anlatan Tekin, "Vatandaşların ambulans bağışına teşvik edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığının bir genelgesi var. Bu genelgede bağış yapan şirketlerin veya isimlerin ambulansın üzerine yazılması gibi bazı özendirici unsurlar mevcut. Biz de bu vesileyle tüm halkımızı Sağlık Bakanlığı adına ambulans bağışı yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Akif Arıcan da hava sporları merkezinde alınması gereken tüm tedbirleri Babadağ'da aldıklarını vurguladı.

Babadağ'da 12 ay boyunca uçuş yapılabilmesi için yeni uçuş pistleri yapılacağına işaret eden Arıcan, Babadağ'ın bir numaralı hava sporları merkezi olması için tüm çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Daha sonra Kaymakam Çalık ve beraberindekiler, 100 bin liraya mal olan ambulansı inceledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile