Babalar Bez Baglama Yarismasinda Birbirine Rakip Oldu

Babalar Bez Baglama Yarismasinda Birbirine Rakip Oldu

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde bulunan Bebek Parki’nda düzenlenen Babalarla Bebek Bezi Baglama Yarismasi ve Bebek Emekleme Yarismasi, renkli görüntülere sahne oldu.

Konyaalti Belediyesi’nin, 2 Mayis Dünya Bebek Günü kapsaminda Konyaalti Bebek Parki’nda gerçeklestirdigi Bebek Günleri’nin son gününde, Bebek Emekleme Yarismasi ile Babalarla Bebek Bezi Baglama Yarismasi düzenlendi.

Konyaalti Belediye Baskani Cem Kotan yarislari baslatarak, ailelerin heyecanina ortak oldu.

Annelerin jüri oldugu ‘Babalarla Bebek Bezi Baglama Yarismasi’nda, babalar sevecen, nazik, temiz, hizli ve pratik olma sartlari üzerinden degerlendirildi. Oyuncak bebeklere bez baglamaya çalisan babalarin telasi ve eslerinin dikkatle izlemesi, unutulmaz anlara sahne oldu.

16 yegenini büyüten baba, birinci oldu

10 kisinin yaristigi bebek bezi baglama yarismasinda, ilk dörde giren babalara bebek bezi hediye edildi. Birinci olan baba yarismayi 42, ikinci 50, üçüncü 56, dördüncü 59 saniyede tamamladi. Yarismayi 42 saniyede tamamlayan Baba Celalettin Kiliç, yarismadan önce çalistigini açikladi.

Kiliç, söyle konustu: “Çocugum 60 günlük, biz sabah aksam hazirlik yapiyorduk. Biraz önce bebegimin altini degistirdim, ardindan gelip yarismaya katildim. Çok keyifliyim. Dogumdan önce 16 tane yegeni büyüttügüm için dogustan egitimliyim.”

Celalettin Kiliç’in esi Ipek Kiliç da, esinin kazanacagindan emin oldugunu dile getirdi. Kiliç, “Kazanmasaydi bu gece kendisini eve almayacaktim ama esime güveniyordum. Dogumdan itibaren, hem yardimsever hem de en hizli sekilde çocugumuzun altini degistiriyor. En büyük yardimcim, esim” dedi.

Emekleme yarismasinin kazanani tüm bebekler

Dört bebegin yaristigi “Emekleme Yarismasinda” ise 0-1 yas arasi emeklemeye yeni baslayan bebekler yaristi. Yarisin baslamasiyla annesi tarafindan yönlendirilen bebekler, minderlerin üzerinde defalarca gidip geldi. Yarisin kazanani olmadigi emekleme yarismasinda da tüm annelere bebek bezi hediye edildi.

Kotan’dan babalara çagri

Konyaalti Belediye Baskani Cem Kotan, etkinlik hakkinda yaptigi konusmada, 6 buçuk yasindaki oglunun bakiminda esine her zaman yardimci oldugunu söyleyerek, babalardan da ayni özeni göstermelerini istedi.

2-4 Mayis arasi yapilan etkinlikte çocukla ailenin bagini güçlendirmeye çalistiklarini ifade eden Baskan Kotan, “2 Mayis Dünya Bebek Günü’nde etkinliklerimiz basladi.

Üç gündür çocuklarimiz ve ailelerimizle birlikte, hem sanatsal hem spor hem müzik içeren etkinliklerimiz oldu. Seminerler düzenledik, seneye de aynisini yapacagiz. Konyaalti’nda çocuk odakli belediyeciligi yükseltecegiz. Ailelerimiz, çocuklar ve bizler çok güzel eglendik. Burada çocuklarimizin gelisimi, ebeveynlerimizin bu noktada egitimi çok önemli. Etkinlikleri yaparken, çocukla ailenin bagini güçlendirmeye çalisiyoruz, artik çocugun büyütülmesi noktasinda da babanin anne kadar çok büyük bir sorumlulugu var. Çocuklarin öz bakimiyla ilgilenmeleri gerekiyor. Ben de yillardir çocugumuzun öz bakimini esimle birlikte paydas olarak yaptim. Çocugumuzun alt degisiminden, banyosuna kadar birer hafta sirayla üstlendik. Bu anlayisin çogalmasi noktasinda, bu etkinlikler çok güzel” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile