Babalar Günü'nde Sehit Babalarinin Buruk Bayrami

Babalar Günü'nde Sehit Babalarinin Buruk Bayrami

Adana’da sehit babasi Izzet Yenier, "Babalar Günü’nde hep oglum benim yanima gelirdi, ama simdi ben oglumun yanina geliyorum" diyerek oglunun kabri basinda gözyaslarina boguldu.

Kurban Bayrami’nin ilk gününde sehit yakinlarinin ilk duragi sehitlikler oldu. Yakinlarinin kabirleri basinda Kur’an-i Kerim okuyarak sehitlik ziyaretinde bulunan aileler, mezarlara çiçek birakarak dua etti. Ayni zamanda Babalar Günü de olmasi nedeniyle evlatlarini ziyarete gelen sehit babalari Babalar Günü’nü buruk karsiladi.

"Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarimizi unutmasinlar"

2019 yilinda sehit düsen Uzman Çavus Ali Cenk Yenier’in babasi Izzet Yenier, "Babalar Günü’nde hep oglum benim yanima gelirdi. Ama simdi ben oglumun yanina geliyorum. Bitmis vaziyetteyiz, acilarin en büyügü. Bundan daha büyük aci olamaz. Hiçbir seyde gözümüz yok, evladimizi kaybetmisiz. Mekani cennet olsun. Onsuz hayatin hiçbir tadi yok. Kendimizi hep onun yaninda hissediyoruz, hiç ölmemis gibi davraniyoruz. Her an gelebilir diye düsünüyoruz. Vatan için kendini feda eden aslanlar gibi evlatlarimizi unutmasinlar. Sehit ailelerine ve gazilere sahip çikilmasini istiyoruz. Topluma mesajimiz bu" dedi.



"Sehit babasi olmak hem gururlu hem hüzünlü"

2018 tarihinde Hakkari’nin Çam Tepe üst bölgesine terör örgütü mensuplarinca gerçeklestirilen saldirida sehit düsen Piyade Sözlesmeli Er Halil Ibrahim Sik’in babasi Bekir Sik ise, "Babalar Günü’nde sehitlikteyiz. Her sene biz burada sehitlerimizi aniyoruz. Çok acidir bir evlat acisini yasamak. Allah kimseye nasip etmesin, konusamiyorum. Çok zor bir sinav. Allah herkese nasip etmez ama sehit babasi olmak hem hüzünlü hem de gururlu. Kelimeler bogazimda dügümleniyor, evlat acisi hiçbir zaman yeri doldurulmayacak bir aci. Çok zor. 6 sene oldu. 2018 yilinda sehit oldu. Buradan bütün sehitlerimizi aniyorum ve Babalar Günü’nü kutluyorum. Bizleri unutmasinlar. Evlatlarimiz bu topraklar için, vatan için, bayrak için, namus için, ezan için sehit oldular. Bunlar olmazsa bir anlami yok. Ben bir evladimi verdim ama ben de canimi seve seve vermeye hazirim" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile