Babalar Günü'nde Yasadigi Gururu Anlatti

Babalar Günü'nde Yasadigi Gururu Anlatti

Adana’nin Kozan ilçesinde yasayan ve 1992 yilinda Sirnak Besler bölgesinde mayina basmasi sonucu sol ayagini kaybederek ampüte olan Gazi Yasin Sakalli, Babalar Günü’nde gurur dolu bir gün yasadigini ifade etti.

Babalar Günü’nde gaziler hem gurur hem de hüznü bir arada yasadi. Kendi de el yapimi patlayici ile gazi olan Sehit ve Gazi Aileleri Dernek Baskani Sümmani Göztas, "Tunceli Gökçe Karakolu’nda el yapimi patlayicilari ile yaralandim. Gazi ve sehit babalari bizler için degerli. Bizler de bu vatan için canini vermis sehit babalarimizin ailelerini öpüyoruz. Uzuvlarini vermis bu cesur vatansever gazi babalarimizi da yalniz birakmadik" diye konustu.

1992 yilinda Sirnak Besler bölgesinde mayina basarak ayagini kaybeden Gazi Yasin Sakalli verilen terörle mücadele de IHA ve SIHA’larla büyük bir basari elde edildigini ifade ederek, "Ben mayin sonrasi ayagimi kaybettim. 32 yil oldu. Babalar Günü olunca Türk Kizilay’i ve sehit ailelerimizin yanimda olmasi bizleri gururlandirdi. Ben 92 yilinda gazi oldum. Aradan 32 yil geçti. Türk Silahli Kuvvetleri çok güçlendi ve IHA VE SIHA’larla artik büyük terör operasyonlari gerçeklesiyor. O günler bir daha geri gelmesin. Bizim dönemimizde buradan Mardin, Sirnak, Hakkari’ye gitmek zor ve tehlikeliydi. Simdi her yer huzur dolu. Su an benim ayagimin kaybettigim yer terörden arindi ve Cudi Dagi’na yol açildi, turizm yapiliyor. Ben bu gelismeleri duydukça çok mutlu oluyorum. Bu bayrak var oldugu müddetçe elbette sehidimiz gazimiz olacak ve bu gururla yasamak bizlere onur veriyor" diye konustu.

Türk Kizilay Kozan Sube Baskani Oguz Cengiz, sehit ve gazilerinin her zaman yaninda olduklarini kaydederek bu anlamli günde bir arada olmak için ziyaret ettiklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile