Babası Mahkemeye Mektup Yazınca Sanık 25 Yıla Mahkum Oldu

Babası Mahkemeye Mektup Yazınca Sanık 25 Yıla Mahkum Oldu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde geçtiğimiz yıl kazayla vurulduğu iddia edilen 21 yaşındaki İbrahim Camcı`nın, Kerim Boz`un tüfeğinden çıkan kurşunla öldüğü ortaya çıktı.

Davanın geçen duruşmalarında Camcı`nın kazayla kendi kendini vurduğunu belirten Kerim Boz, babasının mahkeme heyetine sunduğu itiraf mektubunun ardından ifadesini değiştirmek zorunda kaldı. Arkadaşını kazayla vurduğunu kabul eden sanık, `Kasten adam öldürmek` suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

19 Aralık 2010 günü Tatkavaklı beldesinde meydana gelen olayda, arkadaşı Kerim Boz`un çiftliğine giden İbrahim Camcı, çiftlikteki bağ evinde pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Kerim Boz, verdiği ifadesinde, olay sırasında evin üst katında olduğunu söyledi. Boz, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İbrahim Camcı`nın cesedi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Otopsi raporunda, İbrahim Camcı`nın ensesinden ve yakın mesafeden vurulduğu ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu raporunun mahkemeye sunulmasıyla askerden izne gelen Kerim Boz cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.
Bursa 1.`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde `Kasten adam öldürmek` suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Kerim Boz, davanın karar duruşması için hakim karşısına çıktı. Sanık, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme Başkanı, Kerim Boz`un babası Tayfun Boz`un mahkemeye sunduğu mektubu duruşmada okudu. Baba Tayfun Boz’un, “Tüfeği oğluma tamir etmesi için ben vermiştim. Olayın ardından çiftliğe gittim. İbrahim Camcı kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Oğluma, `bana olayı anlat` dedim. O da İbrahim`in kazayla kendi kendini vurduğunu söyledi. Oğlum askere gittikten sonra kayınbiraderim Suat Boz, Kerim`in kendisine olayı farklı anlattığını ve İbrahim`i kazayla kendisinin vurduğunu söylediğini belirtti. Ben Adli Tıp Kurumu raporundan sonra gerçekleri söylemekten korktum. Ancak vicdan azabı çektiğim için böyle bir yola başvurdum." şeklindeki mektubu üzerine sanık Kerim Boz, suçunu itiraf etti.

MAHKEME İFADE DEĞİŞİKLİĞİNİ DİKKATE ALMADI
Bu olayı bugüne kadar kimseye anlatamadığını ve içine attığını ifade eden Boz, "Köpeklere baktığımız sırada, İbrahim odada asılı duran tüfeği fark etti. Tüfeği bakmak için istedi. Ben de getirdim. Avluda İbrahim`e av tüfeğini gösteriyordum. Bu sırada zincirle bağlı olan bir köpek bana doğru hamle yaparak çarptı. Köpeğin çarpmasıyla elimdeki tüfek patladı. İbrahim kanlar içerisinde yere yığıldı. Hemen yarasına müdahale etmeye çalıştım ancak yapabileceğim bir şey olmadığını anlayınca babamı aradım. Benim kasıtlı olarak birini öldürmeyeceğimi herkes bilir. Ailesinden çok özür diliyorum. Kazayla oldu.” dedi.
Mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Kerem Boz`u, `Kasten adam öldürmek` suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından da sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 25 yıla indirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile