Babasindan Kalan Gelenegi Oglu Devam Ettiriyor

Babasindan Kalan Gelenegi Oglu Devam Ettiriyor

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, yaklasik 13 bayram boyunca çocuklara harçlik verme gelenegi sürdürülüyor.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bagli Karapinar köyünde, Mustafa Simsek, tarafindan 13 yil önce baslatilan bayramlasma gelenegini, oglu devam ettiriyor. Simsek tarafindan 13 yil önce baslatilan bayram harçligi dagitma gelenegi, Simsek’in geçtigimiz yil vefat etmesinin ardindan oglu tarafindan devam ettirilmeye basladi.

Merhum Simsek’in oglu Ahmet Simsek ve Önceki dönem Köy muhtari ve AK Parti Uzunköprü Ilçe Baskani Önder Kurusar tarafindan devam ettirilen gelenekte Karapinar okulunun bahçesinde köy halkinin ve yaklasik 150 çocugun katilimiyla gerçeklestirilen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan dualar ile devam edildi. Yesilçam’in usta oyuncusu Ekrem Bora’ya benzetilen Simsek, "Ekrem Amca" lakabiyla taniniyor.

Zarf içerisinde bayram harçligi alan yaklasik 150 çocugun mutlulugu gözlerinde okundu.

Çevre köylerdeki çocuklarin yogun katilimiyla yapilan törende konusan Karapinar Köy Muhtari Mustafa Kobat , ”Kurban Bayrami’nda dini hassasiyetlerin yüksek tutuluyor. Paylasma ve yardimlasma duygulari ise hat safhada yasaniyor. Bayram harçligi dagitarak gelenek ve göreneklerimizi yasatiyoruz. 13 yildir ramazan ve kurban bayramlarinda çocuklarla bir araya geliyoruz. Gelenek ve görenekleri yasatmaya çalisiyoruz dedi.

Mustafa Simsek’in Oglu Ahmet Simsek yaptigi Konusmada Merhum Mustafa Simsek, namidiger Ekrem amca’nin hatirasini sürdürmek için buradayiz rahmetli babamin baslatmis oldugu bu güzel uygulamayi biz çocuklari olarak devam ettirmek istiyoruz. Çocuklara bayram harçliklarini ömrümün yettigince verecegim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile