Babasını öldüren genç: Küçükken beni dövdüğü için ona kin beslemiştim

Çorum'un Osmancık ilçesinde geçtiğimiz Aralık ayında öz babasını bıçaklayarak öldüren genç, yargılandığı mahkeme tarafından ömür boyu hapis cezasına ç

Çorum'un Osmancık ilçesinde geçtiğimiz Aralık ayında öz babasını bıçaklayarak öldüren genç, yargılandığı mahkeme tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, aralık ayında Osmancık'ın Yeşilçatma Mahallesi Harmanlar Sokak'ta yaşandı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Murat Satılmış (32), kahvaltı sofrasında tartıştığı babası Osman Satılmış'ı (60) ekmek bıçağıyla öldürdü, annesi Münevver Satılmış'ı (55) ise yaraladı.

Olay sonrası evden kaçan Murat Satılmış, ilçe terminalinde polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Satılmış'ın vatani görevini Güneydoğu'da yaptığı ve terör örgütü ile yaşanan bir çatışmada arkadaşlarını şehit verdikten sonra psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Murat Satılmış son kez hakim karşısına çıktı. Çocukken babasının kendisini sürekli dövdüğünü ve bu nedenle içinde kin beslediğini anlatan Satılmış, olay günü psikolojik tedavide kullandığı ilaçları içmemesi nedeniyle tartıştığı babasını küçüklükten gelen kinle öldürdüğünü iddia etti. Olay esnasında farkında olmadan bıçak darbelerinin annesine de isabet ettiğini savundu.

Görülen dava kapsamında sanığın psikolojik sorunları olması nedeniyle Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor istendi. Hastane, sanığın işlediği suçun vasıf ve mahiyetini anlayabileceği ve cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verdi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık Murat Satılmış'a babasını öldürmekten dolayı ömür boyu, annesini yaralamaktan ise 10 ay hapis cezası verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile