Babasinin Felç Kalmasi Onu Sanata Yöneltti

Babasinin Felç Kalmasi Onu Sanata Yöneltti

Sivas’in Gemerek ilçesinde yasayan Talat Dogan, babasinin felç kalmasinin ardindan evinin bir odasini atölyeye çevirerek sanata yöneldi.

Sivas Gemerek’te 34 yillik sinif ögretmeni olan Talat Dogan, 2009 yilinda babasinin beyin kanamasi geçirerek felç kalmasiyla birlikte hayatinda büyük bir degisim yasadi. Babasiyla birlikte yasayan Dogan, babasinin tüm ihtiyaçlarini karsilamak için evden disari çikma imkani bulamadi. Bu süre zarfinda kendine sosyal hayat olusturmak isteyen Dogan, iç dünyasina yönelerek atölye kurma hayalini gerçeklestirmeye karar verdi. Kurdugu atölyede ahsap yakma, ahsap oyma, filografi ve bakir rölyef gibi çesitli sanat çalismalari yapan Dogan, bu eserleri ögrencilerine de göstererek onlari da sanata tesvik ediyor. Üçüncü ve dördüncü sinif ögrencileriyle birlikte küçük eserler üreten Dogan, bugüne kadar yaklasik 1000 eser üretti. Ahsap yüzük ve kolye gibi aksesuarlar da yapan Dogan, eserlerini hediye olarak dagitiyor.

Babasinin felç kalmasi sosyal hayatini degistirdi

Dogan, babasinin felç kalmasinin ardindan sosyal hayatinin oldukça degistigini söyleyerek, “2009 yilinda babam bir beyin kanamasi geçirip felç kalinca, babamla birlikte yasadigimiz için onun bütün hayati ihtiyaçlarini tek basima karsilamaya basladim. Bundan dolayi da sosyal hayatimda büyük bir degisiklik oldu. Evden disariya çok çikmaz oldum ve bu atölyeyi yaptim. Hep içimde var olan ukdeler vardi. Bu atölye sayesinde onlari yapmaya çalistim. Ahsap yakma, ahsap oyma, filografi, bakir rölyef ama daha çok ahsap ile ilgili çalismalar yaptim. Bu çalismalarimi sinif ögretmeni oldugum için okuttugum ögrencilerime de örnek olsun diye kafalarinda zihinlerde bir iz biraksin diye onlara da gösterdim. Onlara da esin kaynagi olabilir diye küçük küçük örnekleri birlikte yaptik onlarla. Bu çalismalarda üçüncü dördüncü sinifa gelen ögrencilerle yapmaya çalisiyoruz” dedi.



“Isteyen herkes gönül rahatligiyla çalisabilir”

Atölyesini, sanat yapmak isteyenlere açik tutan Dogan, “Hayatimin büyük bir kismini bu çalismaya adadim. Kendi yaptigim bu dokuz metrekarelik alan içerisindeki çalismalari sergiledim. Yaklasik olarak dagittiklarim hediye ettiklerimle birlikte su ana kadar 1000’e yakin eser yapmis oldugumu tahmin ediyorum. Bunlarin yaninda ahsaptan yüzük, kolye bunlari da yaptim. Ese dosta hediye ediyoruz. Içinde ukdesi olup da böyle bir ortamda çalismak isterim diyen herkesi bekliyorum. Bir insanin elinden tutmus olalim bir insanin hayatina dokunmus olalim. Isteyen herkes gönül rahatligiyla çalisabilir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile