Topçular'ın, iki yaşında şüphelenerek doktora götürdüğü oğluna, doğuştan zeka geriliği teşhisi konuldu. Çocuğunun durumunun eğitimle biraz daha normalleşebileceğini öğrenen baba, oğlunu yaşama bağlamak için büyük çaba sarf etti.
Topçular, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna konulan teşhisi kabul etmekte zorlandığını söyledi.
Doktorların, oğlunun tek kurtuluşunun eğitim olduğunu söylediklerini belirten Topçular, şöyle konuştu:
"Biz de anne ve baba olarak oğlumuzun geleceği için onu eğitime yönlendirdik. Tabii ilk başlarda bu durumu kabullenmek çok zor geldi ama çevreme baktığımda Tayfun gibi yüzlerce çocuk olduğunu fark ettim. Üzüntüyü, kederi bir kenara bıraktım ve 'Oğlum nasıl daha iyi olur' diye düşünmeye başladım. Bunun için de daha emekliliğime 6 yıl olmasına rağmen oğlum için emekli oldum ve hayatımı ona adadım."
Topçular, ilk başlarda oğlunun konuşamadığını ve hareket kabiliyetinin sınırlı olduğunu söyledi.
Oğlunu eğitim alması için özel uygulama merkezine kaydettirdiğini dile getiren Topçular, "Oğlum, iki yıldır eğitim alıyor ve konuşmaya başladı.
Eğitim ve ilgi sayesinde konuşmaya başladı.
'Baba bana tost al, baba bunu yapalım' diyor. Emekli olmasaydım belki oğlum bu seviyeye gelemeyecekti" diye konuştu.
Topçular, doğuştan zeka geriliği olan çocukların ancak eğitimle ve sosyalleşerek kendilerini geliştirebileceğini kaydetti.
Babasının İlgisi Yaşama Bağladı
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, doğuştan zeka geriliği olan 12 yaşındaki Tufan Topçular, kendisiyle daha iyi ilgilenmek için erken emekli olan babasının da desteğiyle konuşmayı öğrendi.