Bacaklari Ters Dogan Kuzu Türkiye'de Ilk Defa Yapilan Bir Ameliyatla Tedavi Oldu

Bacaklari Ters Dogan Kuzu Türkiye'de Ilk Defa Yapilan Bir Ameliyatla Tedavi Oldu

Ankara’nin Ayas ilçesinde bacaklari ters dogan kuzu ameliyat edilerek saglina kavustu.

Ayas ilçesi Gökler Mahallesi’nde bir çiftlikte arka bacaklari dizinden itibaren ters dogan kuzu görenleri sasirtmisti. Kuzunun saglikli bir yasam sürdürmesi için ise uzmanlar tedavi olmasi gerektigini belirttiler. Bu çerçevede Son Sans Özürlü Hayvanlari Koruma ve Yasatma Dernegi Baskani Aysun Eroglu, kuzunun yasamasi için tedavi için yardim çagirisinda bulunmustu. Bu çagiriya Avusturalya’dan kulak veren bir hayvanseverin yardimi ile kuzu basari bir ameliyat geçirip tedavi islemeni gerçeklestirdi.

Kuzunun ameliyati için gerekli tedavi parasina ulasildigini söyleyen Eroglu, "Ankara Ayas ilçesi Gökler Köyü’ne bagli olan hayvan barinagimiza, Bulut ismini vermis oldugumuz arka bacaklari ters dogan kuzumuz bir arkadasimizin maddi destegi ile tedavi oldu. Operasyon çerçevesinde arka bacaklari tekrar düze döndürüldü. Yürüyebilmesi için gerekli islemler yapiliyor fakat henüz yürüyüp yürümeyecegi hakkinda bir bilgimiz yok. Bir haftadir yogun bakimda, bir hafta sonunda tekrar evimize dönecegiz” diye konustu.



"Türkiye’de ilk defa yapilan bir ameliyat"

Ameliyat hakkinda da bilgi veren Eroglu, “Bulut’un ameliyati Türkiye’de ilk defa yapilan bir ameliyat. Bu konuda bizlere destek veren hekimlere çok tesekkür ediyorum. Bu kuzunun ameliyat olmasi ve su anda saglikli olmasi bizim sayginligimizi arttirdi. Böylece çevredeki vatandaslar annelerinin bakamadigi hayvanlari bizlere gönderiyor. Biz de bu hayvanlari tekrar sagligina kavusturmak için elimizden geleni yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile