Bacaya Sikisan Baykuslarin Imdadina Isçiler Yetisti

Bacaya Sikisan Baykuslarin Imdadina Isçiler Yetisti

Zonguldak’ta döküm kaliplarinin isitildigi firinin bacasina sikisan baykuslarin imdadina isçiler yetisti. Firinin içinden bacaya uzanan bir isçi baykuslari bulunduklari yerden çikartarak ekiplere teslim etti.

Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Merkez Atölyesi’ndeki dökümhanede çalisan isçiler dökümlerin kaliplarini isittiklari firinin bacasina baykuslarin sikistigini fark etti. Önce bacanin bir bölümünü disaridan keserek baykuslara ulasmaya çalisan isçiler basarili olmayinca firinin içine girmeye karar verdi.

Isçilerden Ali Topal, firinin içerisinden pervane bölümünün arkasindaki baykuslari çikartmak için dakikalarca mücadele verdi. Mesai arkadaslarinin da seferber oldugu kurtarma çalismalari sirasinda baykuslardan ikisini sag olarak kurtaran Topal, bir baykusu ise ölü buldu.

Topal, baykuslari Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine teslim etti. Arkadaslari ise kurtarma operasyonunu saniye saniye cep telefonuyla görüntüledi. Baykuslari kurtarmanin mutlulugunu yasadigini ancak bir baykusu ise ölü olarak bulunca üzüldügünü anlatan Topal, söyle dedi:

"Arkadaslarimiz firinda bir baykusun sikistigini gördüler. Bize de haber verdiler. Baykusun tek oldugunu gördük ama tek degilmis. Iki canli bir ölü baykus vardi. Arkadan bacayi açmaya çalistik ama daha içeride olduklarini gördük. Bu sefer firinin içerisinden müdahale etmek durumunda kaldik. Dar alanda içeriye girdik. Biraz ugrastan sonra bir baykus bulduk. Çikarttik. Yaninda bir ölü ve bir tane daha büyük baykus bulduk. Ikisini canli birini ölü olarak çikarttik. Itfaiye gelmisti zaten. Milli Parklar ekiplerine teslim ettik. Büyük ihtimalle hayvanlar susuz ve yemsiz kaldi. Veteriner hekime götürülecekti. Oradan da kendi dogasina salinacak. Firini atölyede yapmis oldugumuz dökümlerin kaliplarini isitmak için kullaniyoruz. Bir can kurtarmanin keyfi bir baska. Sevindik. Türk Milleti olarak hayvanlari severiz. Bir çocuk gibi evlat gibi sevindik."

Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine teslim edilen alaca baykusun tedavisinin ardindan yeniden dogaya salinacagi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile