Bacıoğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı’nda Edirne’yi Temsil Etti

Bacıoğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı’nda Edirne’yi Temsil Etti

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun kuruluşundan bu yana geleneksel olarak Çanakkale Kaz Dağları’na gerçekleştirdiği 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı'na bu yıl Edirne’yi Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık Antrenörü Bülent Bacıoğlu temsil etti.

Kaz Dağları’na toplamda altıncı kez tırmandığını ifade eden Bacıoğlu, “Çanakkale, emperyalizme karşı çıkışın sembolüdür” dedi.

Bacıoğlu, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı'nın Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyetlerinden biri olduğunu belirtti.

Tırmanışın güneşli fakat karlı bir zeminde gerçekleştiğini ifade eden Bacıoğlu, sabah 5'te başladıkları tırmanışta 6 saat çıkış, 4 saat de iniş yapıldığını ifade ederek zirvede şehitler anısına saygı duruşunda bulunduklarını ve Sonra da hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunduğunu kaydetti.

‘ÇANAKKALE EMPERYALİZME KARŞI ÇIKIŞIN SEMBOLÜDÜR’ Tırmanışa; Türkiye’nin çeşitli kulüplerinden 100’e yakın sporcunun katıldığını ifade eden Bülent Bacıoğlu, “Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun bu organizasyonlarına Edirne dağcılık sporcuları ve EDOSK olarak aksatmadan yıllardır katılıyoruz. Bu yıl da yine görevli olarak faaliyete katıldım. Altıncı kez bu amaçla Kaz Dağları’nın günübirlik olarak zorlu sayılabilecek yürüyüş parkurunu kat ettim. Çanakkale emperyalizme karşı çıkışın sembolüdür. Atalarımızı dağcılık sporuna uygun bir şekilde anmaya çalışıyoruz” dedi.

Bacıoğlu Son olarak EDOSK olarak bundan Sonra da bu tür faaliyetlere aksatmadan katılmaya gayret göstereceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile