Badem Pazarli Üreticilere Umut Oldu

Badem Pazarli Üreticilere Umut Oldu

Tokat’in Pazar Ilçesi’nde demonstrasyon amaçli dikilen badem fidanlari ilk meyvelerini verdi.

Tokat’in Pazar Ilçesi’nde bulunan Baglarbasi, Dereköy, Üzümören, Tepeçayli ve Taslik köylerinde demonstrasyon amaçli dikilen elle kirilan badem çesitleri, ilk meyvelerini vermeye basladi.

2023 yilinda toprakla bulusan badem fidanlari, meyveleriyle üreticilerin yüzünü güldürdü. Pazar Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Emre Kapar ve teknik personeli, 5 köyde dikimi yapilan fidanlari yerinde inceledi. 2023 yili Ocak ayinda badem fidanlarini teslim alan 8 üretici, toplam 35 dönüm alanda 700 adet badem fidani dikti. Teknik personel, badem yetistiriciligini yakindan takip ederek gerekli is ve islemleri üreticilerle paylasti.

“Pazarimiz badem gözlü olacak”

Ilçedeki badem agaçlariyla ilgili bilgi veren Pazar Ilçesi Tarim ve Orman Müdürü Emre Kapar, “Ilçemiz badem üretiminde de çalismalarina devam edecek. Pazarimiz badem gözlü olacak. Hayirli ve bereketli olsun" dedi.

Demonstrasyon amaçli dikilen badem çesitlerinin ilk meyvelerini vermesi, bölgedeki üreticiler için umut verici bir gelisme olarak degerlendirildi. Bu çalismalarin, ilerleyen yillarda Pazar Ilçesi’nde badem üretiminin artmasina ve bölge ekonomisine önemli katkilar saglamasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile