Badem Sütü Faydaları Nelerdir? Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır?

Badem Sütü Faydaları Nelerdir? Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır?

Badem sütü, öğütülmüş bademlerden yapılan bir süt ürünüdür. Diğer hayvan sütlerinden farklı olarak bu süt kolesterol ve laktoz içermez. Bu bileşenlerden dolayı bazı tariflerde hayvan sütü yerine kullanılır. Peki Badem Sütü Faydaları Nelerdir? Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır?

Badem sağlık için iyidir ve zengin bir kalsiyum kaynağıdır. 200 gr badem yaklaşık 500 mg kalsiyum içerir. Dünyanın en popüler bitki sütlerinden biridir. Badem sütü ile ilgili en popüler konulardan biri badem sütü ne işe yarar? Kilo vermeye yardımcı olan en iyi içeceklerden biridir. Ayrıca laktoz içermez ve antioksidanlar, potasyum, kalsiyum ve diğer mineraller açısından zengindir. Bu sayede sizi çeşitli hastalıklardan koruyabilir. Bu sütün kalorisi çok düşüktür. İnsanların badem sütü hakkında birkaç sorusu var. Bu sorular sıklıkla badem sütü ile ne yapılacağı ve badem sütünün ne kadar tüketilmesi gerektiği sorulmaktadır. Badem sütünü kek, puding, puding vb. yapmak için kullanabilirsiniz. Peki Badem Sütü Faydaları Nelerdir? Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır? İşte badem sütü faydaları ve evde yapımı...

Badem Sütü Faydaları Nelerdir? Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır?

Badem Sütü Faydaları Nelerdir?

Badem, tüm fındık ağaçlarının en popüler ve en çok tüketilenidir. Yüksek tüketim oranı, sağlıklı kan lipidleri, bağışıklığı güçlendirme ve antioksidan etkileri gibi iyi bilinen tıbbi özelliklerinden kaynaklanabilir.

Badem konsantre bir besin kaynağı ve önemli bir α-tokoferol kaynağıdır.Serbest radikal reaksiyonlarla mücadelede ve oksidatif stresin önlenmesinde önemli bir rol oynar.

Magnezyum, bakır, fosfor gibi minerallerle zenginleştirilmesinin yanı sıra yüksek lif içeriğine sahiptir.

Badem yağ içeriği oldukça yüksektir, özellikle tekli doymamış yağ asitlerinin yüksek içeriği, kalp sağlığı için potansiyel faydaları olduğunu gösterir.

Ayrıca badem, kalbi koruma özelliğine sahip polifenoller ve bitki sterolleri içerir.

Badem sütü, süt ve laktoz içermeyen, görünüm ve kıvam olarak süte benzer, zengin, süt beyazı bir sıvıdır. Hastalıklarla savaşan bir antioksidan olan E vitamini açısından doğal olarak zengindir.

Günlük önerilen E vitamini dozunun %50'sini karşılayabilir. Cildi güneşin zararlarından koruyun. Genellikle işleme sırasında kalsiyum, A ve D vitaminleri ekler.

Badem iyi bir protein kaynağı olmasına rağmen, badem sütü inek sütü, keçi sütü, koyun sütü ve soya sütünden daha az protein içerir. %2 yağlı sütün kalorisinin sadece 1/3'ünü sağlar. Şekersiz ve şekersiz badem sütü seçin.

Kolesterol ve doymuş yağ içermez ve sodyumda düşüktür. Badem sütü, fındık alerjisi olan kişiler için uygun değildir.

Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır?

Badem sütü taze yapılmalı ve taze tüketilmelidir. Depolama süresi 2-3 günü geçmemelidir. Yaklaşık 2 su bardağı badem sütü için 1 su bardağı badem, 2,5 su bardağı su, biraz tarçın ve biraz bal veya istediğiniz herhangi bir tatlandırıcıya ihtiyacınız var.

Bademleri bir gece önceden suda bekletin ki ertesi gün kolayca soyulabilsinler. Soyulmuş bademleri bir karıştırıcıya koyun ve su ekleyin. Karışımı öğüttükten sonra bir bez yardımıyla sıkıca çekin. Çıkan su badem sütüdür. Bal/tarçın vb. ile tatlandırarak hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.

Badem Sütü Faydaları Nelerdir? Badem Sütü Evde Nasıl Yapılır?

Badem Sütü Nasıl Saklanmalıdır?

Hazırladığınız badem sütünü buzdolabında saklayın. Ev yapımı badem sütü 3 gün içinde tüketilmelidir. 3 gün sonra tadı bozulur.

Badem Sütü Kilo Verdirir Mi?

Badem sütü porsiyon başına yaklaşık 165 kalori içerir ve kilo vermeye yardımcı besinlerden biridir. Özellikle diyet listesine dahil edilmiştir. Fazla tüketilmesi ishale neden olabileceğinden aralıklı tüketilmesi önerilir.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile