Bademli‘ye İkinci Kez Gelen Japonlar Beldeden İğne Oyaları Satın Aldılar

Bademli‘ye İkinci Kez Gelen Japonlar Beldeden İğne Oyaları Satın Aldılar

Üç yıl önce İzmir‘in Ödemiş ilçesine gelerek çeşitli incelemelerde bulunan Japon kültür elçileri, Ödemiş ve çevresinde yaptıkları geziler çerçevesinde Bademli beldesine giderek belde belediye başkanı Selahattin Kundak‘ı makamında ziyaret ettiler.

Üç yıl önce İzmir‘in Ödemiş ilçesine gelerek çeşitli incelemelerde bulunan Japon kültür elçileri, Ödemiş ve çevresinde yaptıkları geziler çerçevesinde Bademli beldesine giderek belde belediye başkanı Selahattin Kundak‘ı makamında ziyaret ettiler. Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto, eşi Chieko İshimoto ve beraberindeki heyet önce Bademli‘nin doğal ve tarihi güzelliklerini incelediler. Japon grup iğne oyası ve çeşitli işlemeleri yapan bayanları evlerinde ziyaret ederek bilgiler aldılar.

Kanji Ishimoto, beldeye bundan 3 yıl önce geldiklerini ve belediye başkanı Selahattin Kundak‘ın gösterdiği yakın ilgiden dolayı kendisine şükranlarını sunduklarını ifade etti.

Ishimoto yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gönüllülük esasına dayalı olarak dernek çalışmalarını yürütüyoruz. Türkiye‘nin değişik yerlerinde bazı projeleri hayata geçirmekteyiz. Türk ve Japon kültürü arasındaki ilişkileri geliştirmek için çalışıyoruz. Üç yıl önce de bademli beldesine misafir olarak geldik ve doğal güzelliğine hayran kaldık. Bu sene de yeni arkadaş gruplarını getirerek onlara doğa ve tarihi güzelliklerin içi içe olduğu Bademli beldesini yakından tanıma imkânı sağladık"

Beldenin tarihi yerlerini gezen Japonlar tarihi ve doğal yapıya hayran kaldılar ayrıca kadın el sanatlarıyla da yakından ilgilenen misafirler, bazı vatandaşlardan da iğne oyası olarak bilinen oyalardan satın aldılar. Bademli‘de dolu dolu bir gün geçiren Japonlar, Belediye Başkanı Selahattin Kundak‘ın verdiği akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Başkan Kundak konuklara çeşitli hediyeler de verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile