BAE'de Son 75 Yilin En Siddetli Yagisi Açiklamasi 1 Ölü

BAE'de Son 75 Yilin En Siddetli Yagisi Açiklamasi 1 Ölü

Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) son 75 yilin en yüksek yagis miktari görülürken, araci sel sularina kapilan 1 kisi hayatini kaybetti. Umman’da ise can kaybi 20’ye yükseldi.

Körfez ülkesi Birlesik Arap Emirlikleri’ni (BAE) vuran siddetli yagis hayati olumsuz etkiledi. Ulusal Meteoroloji Merkezine göre son 24 saatte kayitlarin tutuldugu 1949’dan bu yana en yüksek yagis miktari görüldü.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Ras Al Khaimah Emirligi’nde 70’li yaslarindaki bir kisi, aracinin sel sularina kapilmasi sonucu hayatini kaybetti. Sular altinda kalan evler, yollar ve is yerlerinde ise büyük hasar meydana geldi. Okullarda egitime ara verilirken, kamu görevlileri bugün de uzaktan çalismaya devam etti. Pazartesi gecesi etkisini arttiran saganak yagisin bugün etkisini azaltmasiyla temizleme çalismalari basladi.



Uçuslarda aksamalar sürüyor

Dünyanin en yogun havalimanlarindan biri olan Dubai Uluslararasi Havalimani’ndaki (DXB) uçuslarda ise aksamalar devam ediyor. Havalimani yönetiminden yapilan açiklamada, hava sartlari nedeniyle yolculara zorunlu olmadikça havalimanina gelmemeleri yönünde uyari yapildi. Uçuslarin ertelenmeye ve diger havalimanlarina yönlendirilmeye devam ettigi belirtildi.

Havayolu sirketi Emirates tarafindan yapilan açiklamada ise olumsuz hava sartlari nedeniyle Dubai kalkisli uçuslarin bugün yerel saatle 08.00’den 00.00’a kadar durduruldugu bildirildi.



Komsu Umman’da can kaybi 20’ye yükseldi

Siddetli yagisin etkili oldugu diger bir körfez ülkesi Umman’da ise can kaybi 20’ye yükseldi. Yagisin devam edecegi konusunda uyari yapilirken, kamu görevlileri uzaktan çalismaya geçti, tüm okullarda da uzaktan egitime geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile