Bafra Büyük Cami Merkez Kur'an Kursu'nda icazet merasimi

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyük Cami Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 11 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Diyanet İşler

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyük Cami Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 11 öğrenci için icazet merasimi düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanlığı Uzmanı Ali Sarıkaya'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi ve kasidelerin okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Kur'an öğrenmenin önemine dikkat çekti. Keleş, 14 asırdır İslam ümmetinin göz nuru gibi koruduğu Kur'an'ın ilk baskıları ile şu andaki Mushaflarda bir harfinin, bir noktasının dahi değişmeden bugünlere geldiğini hatırlattı.

Keleş, Kur'an ile insanın kendini bulup kendini tanıdığını, dolayısıyla Rabbini tanıdığına işaret ederek, "Kendini tanıyan rabbini tanır. Kendisiyle barışan, rabbiyle barışan, dünyayla da barışır. Dünya, ne kadar acı çekiyorsa, emin olun kendi kendisiyle barışık olmayan insanlardan çekiyor. Kendisiyle barışık olan, kendini tanıyan insandan ne kendine, ne topluma zarar gelir." diye konuştu.

Keleş, sözlerini, yarınları inşa edecek gençleri Kur'an hizmeti için yetiştiren Büyük Cami Merkez Kur'an Kursu hocalarını ve yetkililerini kutlayarak tamamladı. Hafızlıklarını tamamlayan Tayyar Türkel, Şakir Şener, Hüseyin Şimşek, Ali Demir, Şaban Talay, İsa Elik, Yavuz Ağaçyetiştiren, Veysel Aker, Ömer Faruk Akbelen, İsa Demirci ve İbrahim Dilek'in belgelerinin verildiği program yapılan dua ile sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile